Murat Ongun iddiası: Görevden alma talimatı Kılıçdaroğlu'ndan geldi

Murat Ongun iddiası: Görevden alma talimatı Kılıçdaroğlu'ndan geldi
İddiaya göre Kemal Kılıçdaroğlu, tartışmalı Karadeniz gezisinden sonra Ekrem İmamoğlu'nu aradı. Bir saate yakın süren konuşmada Kılıçdaroğlu Murat Ongun'un görevden alınmasını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tepki çeken Karadeniz gezisinin ardından fatura Murat Ongun'a kesildi. İmamoğlu, basın sözcülüğü makamını tümden lağvetti ve Murat Ongun'u görevden aldı. Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın CHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre krizin ardından İmamoğlu ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık 1 saatlik bir telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmeden sonra hem İmamoğlu hem de Ongun, tartışmalı geziyle ilgili sessizliğe büründü. Bu görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na "Murat Ongun'u görevden al" talimatı verdiği öğrenildi.

Öte yandan bu talimatın ilk kez verilmediği de kulislere yansıyan bilgiler arasında. 2021 yılının sonunda CHP Genel Merkezi, hem Ongun'un hem de İmamoğlu'nun seçim kampanyasında öne çıkan bir başka ismin görevinin sonlandırılmasını istediği ancak bu isteğin karşılıksız kaldığı belirtiliyor.

Karadeniz turundan sonra gelinen noktada ise, Ongun'un yürüttüğü Basın Sözcülüğü makamı, İmamoğlu tarafından kaldırıldı. Basın sözcülüğünün kapatılması, aslında Kılıçdaroğlu'nun "Görevden al" talimatının eksiksiz uygulanması anlamına gelmiyor. Ongun, Medya A.Ş. ve danışmanlık ve diğer şirketlerdeki görevlerini sürdürecek.

Ancak basın sözcülüğü görevinden alınması, Kılıçdaroğlu'nun talimatına karşı bir ara formül olarak geliştirildiği ifade ediliyor.

HABERİN TAMAMI

Politika