Murat Ongun'la ilgili '50 milyonluk ev' iddialarına takipsizlik

Murat Ongun'la ilgili '50 milyonluk ev' iddialarına takipsizlik
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun'la ilgili soruşturmada, dosyaya takipsizlik getirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, kayak merkezi Courchevel’de ailesiyle birlikte lüks tatil yaptığı ve 50 milyon TL’lik evde oturduğu iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanlığınca savcılığa yapılan suç duyurusu sonuçlandı.

Gazeteduvar'ın yer verdiği bilgilere göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ihbara konu kayak tatilinin dünyaca ünlü Courchevel’de yapılmadığını ve tatil giderlerinin usulsüz bir şekilde temin edildiğine dair de delil bulunmadığını belirledi.

Öte yandan savcılık, Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü ve Beşiktaş Kaymakamlığı üzerinden yaptırdığı incelemelerde, Ongun ailesinin ikamet ettikleri evde kiracı olduklarını saptadı.

2 yıl sonra gelen takipsizlik

Savcılık, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ve 3628 Sayılı kanuna muhalefet suçlamalarıyla Murat Ongun hakkında açılan soruşturma dosyasını 2 yılın ardından takipsizlik kararıyla kapattı. Savcılık, Ongun hakkında dava açılmasına yer olmadığına kanaat getirdi. (Kısa Dalga)

Gündem