Murat Ülker: "Marketlere yükleniyorlar, milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok"

Murat Ülker: "Marketlere yükleniyorlar, milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok"
Fahiş fiyat konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, zincir marketleri sorumlu tutarken, Murat Ülker şunları söyledi: "Marketlere yükleniyorlar. Marketçi alıp satıyor. Parasını üreticiye ödüyor. Yani milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok. Herhangi bir Fahiş Fiyat varsa asla satılmıyor zaten. Biz yüzde 1 kazanıyoruz. Bunu indirsek ne olur? Daha pahalıya alıp ucuza satabilen biri doğmadı."

Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, aralarında Şok marketlerinin de olduğu zincir marketlere yönelik "fahiş fiyat" suçlamalarına yanıt verdi. Hürriyet'ten Emre Eser'in haberine göre  Türkiye'de büyük bir planlama sorunu olduğunu söyleyen Murat Ülker, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada şunları böyledi:
“Bir sene dağ-taş soğan dolu ertesi sene piyasada soğan yok. Marketlere yükleniyorlar. Marketçi alıp satıyor. Parasını üreticiye ödüyor. Yani milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok. Herhangi bir Fahiş Fiyat varsa asla satılmıyor zaten. Biz yüzde 1 kazanıyoruz. Bunu indirsek ne olur? Daha pahalıya alıp ucuza satabilen biri doğmadı. O dönem domates fiyatlar indirildi. Sadece domatesten 35 milyon TL zarar ettik. Türkiye’de enflasyon yüzde 19 civarında, üretici enflasyonu ise yüzde 45. Yani aradaki fark aslında biz üreticilerin ne kadar fedakarlık yaptığının kanıtı. Artık herkes TL’nin değerlenmesi için çalışması gerekiyor. Neden başkasının parasının değer kaybetmesini bekiyoruz."
Türkiye’deki en büyük 5 zincir marketten biri olan Şok Market 2011 yılında Yıldız Holding tarafından satın alındı. Murat Ülker bir dönem önce Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Görevini Ali Ülker'e devreden Murat Ülker, hala Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi.


ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fahiş fiyat tartışmasıyla ilgili ,"5 tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor. Bunlar eğer bu noktada daha adil davranırlarsa hem vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir." dedi.

TIKLAYIN / Erdoğan fahiş fiyat konusunda 5 zincir marketi işaret etti: "Piyasalar alt üst oluyor"




Ekonomi