Murat Yetkin: Ağır sorumluluk Kılıçdaroğlu ve Akşener’in omuzlarında

Murat Yetkin: Ağır sorumluluk Kılıçdaroğlu ve Akşener’in omuzlarında
Gazeteci Murta Yetkin son yazısında "Altılı Masanın ortak adayının 2023 seçiminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yerine geçebilirse başarısının, geçemezse başarısızlığının ağır sorumluluğu öncelikle Kılıçdaroğlu ve Akşener’de olacak" ifadelerini kullandı.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, YetkinReport'ta Ağır fatura hem Kılıçdaroğlu hem Akşener’e çıkar başlıklı bir yazı kaleme aldı.

"Ne sadece Kılıçdaroğlu ne de sadece Akşener’in ama ikisinin birden"

Yetkin yazısında "Altılı Masanın ortak adayının 2023 seçiminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yerine geçebilirse başarısının, geçemezse başarısızlığının ağır sorumluluğu öncelikle Kılıçdaroğlu ve Akşener’de olacak. Ne sadece Kılıçdaroğlu ne de sadece Akşener’in ama ikisinin birden" ifadelerini kullandı.

Yetkin, şu ifadeleri kullandı:

"Yine açık konuşalım, aday belirleme sürecinde asıl sorumluluk Altılı Masanın nüvesini oluşturan Millet İttifakının iki asli bileşeni CHP ve İYİ Parti liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in omuzlarında olacak.

Altılı Masanın ortak adayının 2023 seçiminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yerine geçebilirse başarısının, geçemezse başarısızlığının ağır sorumluluğu öncelikle Kılıçdaroğlu ve Akşener’de olacak. Ne sadece Kılıçdaroğlu ne de sadece Akşener’in ama ikisinin birden.

2011 seçimlerinde CHP’nin aday olarak -örneğin Hikmet Çetin değil de- daha sonra MHP’den milletvekili olacak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstererek ciddi bir fırsatı kaçırmasının sorumluluğu Kılıçdaroğlu’nun olmuştu. 2018’de Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü aday göstermesi, Kılıçdaroğlu’nun buna evet demesine Akşener’in tepki gösterip başka öneride bulunacağına kendi adaylığını ilan etmesi, Kılılçdaroğlu’nun bunun üzerine parti içindeki rakibi Muharrem İnce’yi aday ilan edip ancak arkasına güçlü istihkamı yapmaması, HDP’nin desteğinin aranmaması ve bunun gibi bir dizi hata Erdoğan’ın galibiyeti karşısında kolektif bir sorumluluktu.

Ama bu defa öyle değil."

YAZININ TAMAMI

Politika