Murat Yetkin: Türk ekonomisini derinden ilgilendiren yeni bir gelişme olabilir

Murat Yetkin: Türk ekonomisini derinden ilgilendiren yeni bir gelişme olabilir
Gazeteci Murat Yetkin, dün yayınladığı Youtube videosunda "Bugün yarın Türk ekonomisini derinden ilgilendiren yeni bir gelişme olabilir" dedi.

Gazeteci Murat Yetkin, Youtube kanalında dün yayınladığı videoda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği başörtüsü teklifi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Yetkin, "Erdoğan yerde aradığı Anayasa değiştirme fırsatını Kılıçdaroğlu sayesinde yerde buldu" dediği videosunun sonunda ise önemli bir kulisi paylaştı.

Murat Yetkin, “Bugün yarın Türk ekonomisini derinden ilgilendiren yeni bir gelişme olabilir. Ümit edelim çok zarar vermesin" diye uyarıda bulundu.

Yetkin, bugünkü yazısında da Avrupa Birliği liderlerinin 6 Ekim Prag zirvesinde kabul etmeleri beklenen Rusya'ya yönelik 8. yaptırım paketinin Türk ekonomisini derinden etkileyebileceğini belirterek, "Rusya’ya yılda 7 milyar avro daha zarara uğratması amaçlanan yeni AB yaptırımları Rusya ile hava ve deniz taşımacılığı, çelik ürünleri, kâğıt, makine ve makine aksamı kimyasal ve plastikler, yüksek teknoloji ürünleri, bilişim teknolojileri (IT), mühendislik ve hukuk hizmetleri alanında ticari ilişki içinde olan kişi ve kuruluşların yaptırım listesine alınmasını, yaptırım listesinin genişletilmesini öngörüyor" diye yazdı.

Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin bugüne dek dengeli ve başarılı bir rol oynadığını kaydeden Yetkin, "ABD yaptırımları Türkiye’nin canını fazla acıtmamıştı; ABD ile ticari ve ekonomik ilişkiler o boyutta değildi. Ancak AB yaptırımları can yakabilir, maliyeti yüksek tercihlere tanık olabiliriz" ifadelerini kullandı.

Ekonomi