Musa Orhan'a hakaretten yargılanan Hazal Kaya hakkında 'cezaya yer yok' kararı

Musa Orhan'a hakaretten yargılanan Hazal Kaya hakkında 'cezaya yer yok' kararı
Batman'da intihar eden İpek Er'e cinsel saldırıda bulunan Uzman Çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Ezgi Mola'ya destek veren Hazal Kaya'nın yargılandığı davada 'ceza verilmesine yer yok' kararı verildi.

Batman'ın Beşiri ilçesinde yaşamına son veren 18 yaşındaki İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen 27 yaşındaki Uzman Çavuş Musa Orhan'a sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada para cezasına çarptırılan Ezgi Mola'ya destek için paylaşım yapan oyuncu Hazal Kaya hakkında, "Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davada karar çıktı.

Kararı Hazal Kaya'nın avukatı Kuday sosyal medyadan paylaştı

Kaya'nın avukatı Hande Kuday, kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Kuday, uzlaşma teklifini kabul etmeyen Hazal Kaya aleyhine açılan davanın sonuçlandığını belirterek "Uzlaşma teklifini kabul etmeyen Hazal Kaya aleyhine açılan dava sonuçlandı. Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesi hakaretin varlığını kabulle birlikte işbu hakaret eyleminin haksız bir fiile tepki olarak işlendiğini ifade ederek Hazal Kaya hakkında “ceza verilmesine yer olmadığı” yönünde karar verdi" dedi.

'Emsal olacağına inanıyoruz'

Kuday, "Bu kararın kesinleşeceğine ve emsal olacağına inanıyoruz. Böylelikle hayatı karartılarak elinden alınan genç bir kadın üzerinden bir de gelir modeli inşa edilmesi gayesine yargının alet edilemeyeceği anlaşılacak ve İpek Er’in en azından hatırası rahat bırakılacaktır" temennisinde bulundu.

Ne olmuştu?

Beşiri ilçesinde, tabancayla intihar girişiminde bulunan ve 34 gün sonra 18 Ağustos 2020'de hastanede hayatını kaybeden İpek Er, bıraktığı mektupta Siirt'te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasını yazmıştı.

Orhan hakkında Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açılmış, tutuksuz yargılanmış ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Tutuksuz sanık Orhan'ın yargılanması sürerken, sosyal medyadan yaşananlara tepki yağdı. Oyuncu Ezgi Mola da 20 Ağustos 2020'de sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş'un, Ezgi Mola'nın paylaşımı yaptığı suç duyurusunun ardından Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi, geçen 24 Mayıs'ta Ezgi Mola'ya hakaret suçunu işlediği kanaatiyle 87 gün adli para cezası karşılığı 6 bin 960 lira para cezası verdi.

Oyuncu Hazal Kaya da bu süreçte Mola'ya destek amaçlı tepki paylaşımında bulundu. Akkuş, bu paylaşımı nedeniyle Kaya hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Mola'ya destek için paylaşım yapan oyuncu Hazal Kaya hakkında, "Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. (Kısa Dalga)

Kadın