Musk - Zuckerberg savaşı: Threads kullanıcılarında önemli azalma

Musk - Zuckerberg savaşı: Threads kullanıcılarında önemli azalma
Aktif günlük kullanım ve günlük olarak etkileşime giren kullanıcı sayısı, 7 Temmuz'da 49 milyon iken 22 Temmuz'da 12 milyona düştü.

Dijital istihbarat platformu Similarweb tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, ilk kayıtların baş döndürücü sayısına rağmen, Mark Zuckerberg'in Twitter'a cevabı olan Threads'in kullanımı son haftalarda önemli ölçüde azaldı.

Threads, 5 Temmuz'daki lansmanından sonraki ilk birkaç saat içinde 5 milyon kullanıcı kaydı aldı ve bir haftadan kısa bir süre içinde en az 100 milyon kişi uygulamaya kaydoldu.

Ancak, Similarweb'e göre, üç hafta sonra, aktif günlük kullanım ya da siteyle günlük olarak etkileşime giren kullanıcı sayısı, 7 Temmuz'daki 49 milyonluk zirveden 22 Temmuz'da 12 milyona düştü.

Verilere göre Threads'in en yoğun gününde bile kullanıcı sayısı Twitter'ın yarısından daha azdı. Twitter'ın günlük ortalama aktif kullanıcı sayısı 100 milyonun üzerinde.

Instagram'ın sahibi Meta tarafından başlatılan Threads, milyarder Elon Musk tarafından devralınmasından bu yana Twitter'da yaşanan kaostan faydalanmayı ve uygulamayı metin tabanlı bir sosyal medya platformu olmaktan çıkarmayı amaçlıyordu. (Kısa Dalga)

Teknoloji