Mustafa hatırlattı; 1 milyon 500 bin adet kuduz aşısı ihalesi

Mustafa hatırlattı; 1 milyon 500 bin adet kuduz aşısı ihalesi
DMO, Sağlık Bakanlığı’nın ihtiyacı için 1.5 milyon adetlik kuduz aşısı ihalesi açtı. Bir süredir gündemde olmayan kuduz vakası, Bitlisli 10 yaşındaki Mustafa Erçetin’in ölümüyle yeniden gündeme gelmişti.

Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Bitlisli çocuk Mustafa Erçetin’in ölümüyle yeniden hafızalara oturan kuduza karşı, Sağlık Bakanlığı’nın ihtiyacını karşılamak üzere 1 milyon 500 bin adetlik aşı alımı ihalesi açtı.

DMO'nun Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, iç piyasadan kuduz aşısı satın alınacak. Açık teklif usulüyle yapılacak ihale için istekliler, ihale belgelerini DMO’da ücretsiz olarak inceleyebilecek.

İhaleye teklif verecek firmaların, 140 liralık şartname bedelini yatırmaları gerekiyor. Teklifler en geç 12 Aralık 2022 günü saat 12.00'ye kadar, "IV No.lu Satınalma Daire Başkanlığı"na sunulmuş olacak.

İhaleye katılacaklar, malzemelerin tamamı için teklif verecek, kısmi teklifler değerlendirilmeyecek. Teklif mektubunda, ürünlerin marka, model ve menşeinin belirtilmesi gerekiyor.

Mustafa Erçetin hatırlattı

Bir dönem sistemli aşısı yapılan kuduz vakaları uzun süredir gündemde değildi. Bitlis’te köpeğin saldırısına uğrayan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin ısırdığı kolunun uyuşması üzerine hastaneye kaldırılmış ancak sevk edildiği Hacettepe Üniversitesi’nde de müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Sağlık