Musul'da toplu mezar: Alo Anter çukurunda 139 ceset bulundu

Musul'da toplu mezar: Alo Anter çukurunda 139 ceset bulundu
Irak'ın büyük şehirlerinden Musul'da, 2014-2017 yıllarında öldürülen kimliği belirsiz 139 kişinin ceset kalıntıları bulundu.

Kısa Dalga- Irak Toplu Mezarlar Ofisi Müdürü Ziya Karim, bulunan ceset kalıntılarının arasında genç, yaşlı ve kadınların da bulunduğunu belirtti. Bu cesetlerin, IŞİD 'in bölgede kontrolü elinde bulundurduğu 2014-2017 yıllarından kalma olduğu ifade edildi.

42 metrelik Alo Anter çukuruna atıldılar

Mezopotamya Ajansın'da yer alan habere göre , görgü tanıkları, ceset kalıntılarının Ezidiler, Türkmenler ve bazı Musul sakinlerine ait olduğunu öne sürdü.Irak medyasına konuşan Irak Şehitler Servisinden Ahmed Esadi, kurbanların gömülmediğini ve derinliği 12 ila 42 metre arasında olan "Alo Anter" çukuruna atıldığını belirtti. Bazı cesetlerin kurşunla vurulduğunu, bazılarının kafalarının kesildiğini, bazılarının ise poşetlere konulduğunu' ifade etti.

musul-mezar.jpg


Esadi, ceset kalıntılarının kimlik tespiti için Musul'daki adli tıp kurumuna gönderildiğini aktardı.

musul-3.jpg

Birleşmiş Milletler verilerine göre Irak'ta 2014-2017 yıllarında IŞİD mensuplarıyla girilen çatışma ve şiddet olayları nedeniyle 30 bin sivil hayatını kaybetti, 55 bin kişi yaralandı. (Dış Haber Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya