Müzisyen cinayetinde derin çelişkiler

Müzisyen cinayetinde derin çelişkiler
Ankara’daki müzisyen cinayetinin sanıkları, Emniyet ve Adliye’deki ifadelerinde olayın oluş şeklini farklı farklı anlattılar. Müzisyen Onur Şener “cinayetinin silahı” olan bira bardağıyla öldürücü darbeyi vurduğu belirlenen İlker K. Emniyet ifadesinde, “Elimdeki bira bardağını Onur Şener’e doğru savurdum ama isabet etti mi bilmiyorum” derken hakimlikte, “Bardağı uzaktan fırlattım” dedi.

ERSAN ATAR

Ankara Ümitköy’deki bir barda sahne alan müzisyen Onur Şener’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklanan sanıkların Emniyet ve Adliye’de birbirlerinden farklı ifadeler verdiği ortaya çıktı. Emniyet’te, “cinayetinin silahı” durumundaki bira bardağının elinde olduğu halde Onur Şener’e doğru "savurduğunu" anlatan şüpheli İlker K., hakimlikte “Bardağı fırlattım ama isabet edip etmediğini bilmiyorum” dedi.

Kısa Dalga, şüphelilerin hem Sulh Ceza Hakimliği’ndeki hem de Emniyet’te verdikleri ifadelerin detaylarına ulaştı.

Edinilen bilgiye göre şüpheliler önce Çankaya’daki Seğmenler Parkı’nda bir araya geldikten sonra beraberce Seğmenler Parkı’na yakın bir konumda olan Şili Meydanı’ndaki bir bara geçtiler. Burada eğlenen şüpheliler alkollü vaziyette buraya yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Ümitköy’e, Onur Şener’in sahne aldığı bara geçtiler.

EMNİYETTE: "BARDAĞI SAVURDUM”

Bardaki “istek parça” tartışmasını, “Arka fonda çalan şarkıyı söylemeleri için teşvik etmek için mırıldandım” diyen İlker K ifadesinde, çalıştığı kurumun adını vermekten kaçınırken, “İş Teftiş İstanbul Grup Başkanlığı’nda İş Müfettişi olarak çalıştığını” söylemekle yetindi ve çalıştığı Bakanlığın ismi tutanaklara geçmedi.

İlker K., ifadesinde olayın başlangıç anını anlatırken kendisi şarkıyı mırıldanırken tanımadığı bir bayanın kendisine mikrofonu uzatıp “al o zaman sen söyle” dediğini, kendisinin de “benim sesim kötü siz söyleyin” diye cevap verdiğini anlattı. Bu sırada Onur Şener’in şarkıyı söylemiyorsa gitmesini küfürlü bir şekilde ifade ettiğini, kendisinin ne olduğunu anlamadığını, Onur Şener’in küfretmeye devam ettiğini, aynı küfürleri yanındaki arkadaşı, diğer şüpheli Semih S.’ye de söylediğini iddia etti. Oysa ki şüpheli Semih S. ifadesinde kendisinin o tartışma sırasında orada olmadığını, tuvalette olduğunu, sonradan o alana ve Onur Şener ile İlker K.’yı ayırdığını anlattı. Böylelikle şüphelilerin kendi aralarındaki ifade çelişkileri ortaya çıktı.

Çelişkiler sadece şüphelilerin birbirleriyle ilgili söyledikleri ile sınırlı kalmadı. En önemli çelişki; İlker K.’nın kendi ifadesinde oldu.

İlker K., Onur Şener’in öldüğü bar dışındaki kavgaya ilişkin Emniyet’teki ifadesinde şunları söyledi:

“Onur Şener mekandan çıktı. Önce sağ tarafa doğru giderken, üzerimize doğru küfür ve hakaretler ederek üzerimize doğru geldi. Onun geldiği tarafta Jale ve Gözde (Adli kontrolle serbest bırakılan şüpheliler) vardı. Benim diğer tarafımda da Semih ve Ali vardı. Onur Şener’in sinirli bir şekilde mekan içerisinde yarım kalan hesabını görmek için geldiğini ve kızlara saldırdığını görmek için sağ elimde bulunan bira bardağını Onur Şener’e doğru savurdum ama bardağın çarpıp çarpmadığını bilmiyorum. Elimdeki bardağa ne olduğunu bilmiyorum. Yerde de bir kere sağ elimle Onur’a doğru yumruk savurdum. Bu esnada elimde herhangi bir şey yoktu. Yine vurup vurmadığımı bilmiyorum.”

Diğer şüpheliler ifadelerinde, Onur Şener’in boğazını kesen bira bardağının sapını İlker K.’nın elinde gördüklerini anlattılar. Şüphelilerin bu ifadesinden haberdar olan İlker K. Bu ke hakimlik ifadesinde cinayet için kilit konumda olan bira bardağı için şunları söyledi:

“Maktul üzerime doğru gelirken, bize doğru gelme diye seslendim. Ben bira bardağını fırlattım ancak denk gelip gelmediğini hatırlamıyorum. Benim elimde bira bardağının sapı kalmadı. Yere yuvarlanınca bir kere yumruk savurdum ama denk geldi mi bilmiyorum”

Şüphelilerden Semih S. ise ifadesinde, cinayetin silahı konumundaki bira bardağı detayını anlatırken, “İlker bardağı Onur’a vurması ile birlikte bardak kırıldı. Bardak kırıldıktan sonra bardağın sapı İlker’in elinde kaldı” diye anlattı.

POLİS GELİNCEYE KADAR, 10 DAKİKADA KAN TEMİZLİĞİ

Arkadaşı İlker K.’nın anlatımlarını açığa düşüren Semih S., olay sırasında kendi yaptıkları için de dikkat çekici ifadeler verdi.

Olayın başlangıcının, yanlarında bulunan ve biri gruptan birinin eşi, diğeri de sevgilisi olan kadınlara yönelik hakaretle başladığını anlatan Semih S., Onur Şener’in kadınlara yönelik aşağılayıcı ifadeler kullandığını, tartışmanın bu aşamadan sonra kavgaya döndüğünü savundu.

Semih S. ifadesinde, ambulans çağırdıktan sonra hemen sonra üzerindeki kanları nasıl temizleme çabası içine girdiğini de şöyle anlattı:

“Daha sonra koluma bulaşan kanı silmek için üst katta bulunan WC’ye çıktım. Burada kolumda bulunan kanları temizlerken sağ elimin üç parmağının kesildiğini fark ettim. WC’den çıktıktan sonra Onur’un yanına gittim, yerde yattığını gördüm.”

Diğer şüphelilerin “10 dakika içinde polis geldi” şeklindeki ifadeleri Semih S’nin elindeki kanı bu 10 dakika içinde temizlemeye çalıştığını ortaya koydu.

Özel Haber