Geçim sıkıntısı yaşayan müzisyenler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yardım istedi

Geçim sıkıntısı yaşayan müzisyenler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yardım istedi
Salgın nedeniyle alınan önlemler kapsamında kafe ve restoranların kapalı olması müzisyenleri zor durumda bıraktı. İstanbul Müzik Sahne Sanatçıları Derneği Sözcüsü Ayhan Ak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki parkta bir basın açıklaması yaparak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yardım istedi.

Salgın nedeniyle alınan önlemler kapsamında kafe ve restoranların kapalı olması müzisyenleri zor durumda bıraktı. İstanbul Müzik Sahne Sanatçıları Derneği Sözcüsü Ayhan Ak, “İzmir’de çalışan arkadaşlarımıza sağ olsun belediye olsun Kızılay olsun bir şekilde yardım ulaştırıyor. Ankara’da yine aynı. Biz istiyoruz ki buradaki yetkililerimiz de müzisyen kardeşlerimize yardımcı olsun" dedi.

Covid-19 pandemisi sürecinde en çok sıkıtı çeken kesimlerden biri de eğlence sektörü ve müzisyenler oldu. Bugüne kadar deneyimli iki müzisyenin geçim sıkıntısı gerekçesiyle intiharı da basına yansıdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan Saraçhane Parkı'nda bir basın açıklaması düzenleyen İstanbul Müzik Sahne Sanatçıları Derneği Sözcüsü Ayhan Ak, yardım için Kızılay’a gittiklerini ve dilekçe verdiklerini ancak kendilerinden valilikten fakir kağıdı getirilmesinin istendiğini söyledi.

"İntiharlar başladı"

“Bir senedir çalışamıyoruz. Mağdur durumdayız. Sesimizi duyurmak için geçen Cuma günü Kızılay’a gittik dilekçemizi verdik. Bugün İBB’ye dilekçemizi verdik. Müzisyen kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. İBB’nin bizlere bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz" diyen Ak, şöyle konuştu:

"Kapatıyorsak ya hep beraber kapatalım işin üzerinden gelelim. Tamam bizi kapatıyorsanız, bu insanlar ne yapacak?  Sazlarını sattılar bir iki ay idare ettiler. Bankalardan kredi aldı. Hadi işler açılır diye. Eylül ayında yeniden mekanlar kapandı. İntiharlar başladı. Kaç tane arkadaşımız intihar etti. Üzülüyoruz. Vicdanen rahatsızız.”
(ANKA)

Gündem