Kılıçdaroğlu ve Akşener'den İstanbul Maratonu'nda mesaj: "1923 - 2023"

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den İstanbul Maratonu'nda mesaj: "1923 - 2023"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) düzenlediği dünyanın kıtalar arası tek maratonu 43'üncü N Kolay İstanbul Maratonu başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da Asya'dan Avrupa'ya yürüyerek maratona katıldı. Kılıçdaroğlu’nun göğüs numarasının 1923, Akşener’in ise 2023 olması dikkat çekti. İmamoğlu, elit atletlerin startını verirken, "2036 İstanbul olimpiyatlarını İstanbul’a almak istiyoruz. Olimpiyatın bu şehre yakışacağını biliyoruz. Birlikte çalışmalıyız” dedi.

bul’a almak istiyoruz. Olimpiyatın bu şehre yakışacağını biliyoruz. Birlikte çalışmalıyız” dedi.

İBB Spor İstanbul’un hazırladığı dünyanın kıtalar arası tek maratonu olan N Kolay İstanbul Maratonu başladı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakasından start alan maratonun başlangıç alanına CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, İBB Başkanı İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu katıldı. Kılıçdaroğlu start alanına bazı CHP İstanbul milletvekilleri, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile birlikte geldiler.

Maratonun ilk startı patenli yarışmacılar için verildikten sonra tekerlekli sandalyeli yarışmacılardan sonra elit atletler start aldı.

OLİMPİYAT BU ŞEHİRE ÇOK YAKIŞACAK

Elit atletlerin startı verilmeden önce İBB Ekrem İmamoğlu kısa bir konuşma yaptı. İmamoğlu, “Dünyanın en güzel coğrafyasında iki kıtayı birleştiren muazzam koşuya eşlik etmeniz bizi çok mutlu etti. Hayatını kaybedenleri rahmet ve minnetle anıyorum. Nice koşular barışın huzurun simgesi olur.2036 İstanbul olimpiyatlarını İstanbul’a almak istiyoruz. Olimpiyatın bu şehre yakışacağını biliyoruz. Birlikte çalışmalıyız. Genel başkanların sizlere sevgilerini iletiyorum başarılar diliyorum” dedi.

GÖĞÜS NUMARALARI DİKKAT ÇEKTİ

Maratona katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun göğüs numarasının 1923, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in 2023, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 1919, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ise 34 olması dikkat çekti.

Maratonun etaplar halinde başlatılmasının ardından, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu ve beraberindekiler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü yürüyerek, Asya'dan Avrupa’ya geçtiler. Maratona katılan vatandaşlar da yol boyunca liderlere sevgi gösterisinde bulundu. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler zaman zaman durarak İstanbul Boğazı’na karşı toplu fotoğraf çekildiler.

Yürüyüş sırasında zaman zaman çalınan İzmir Marşı’na her iki lider ve vatandaşlar da eşlik etti. Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz da bir ara liderlerin yanına giderek birlikte yürüdü.

 

(Haber: EDDA SÖNMEZ - OKTAY YILDIRIM / Kamera: ADEM KARABAYIR / ANKA)

Gündem