Naci Görür: 6 Şubat'ta fay hattının stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik

Naci Görür: 6 Şubat'ta fay hattının stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik
yer Bilimci Naci Görür'den Malatya Doğanşehir depremine dair açıklama: Malatya Fayının Maraş'ta 6 Şubatta olan büyük depremden dolayı belli ölçüde stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik.

Malatya'da oluşan depreme dair Yer Bilimci Naci Görür'den açıklama geldi.

Sosyal medya hesabı X'ten değerlendirme yapan Naci Görür şöyle dedi:

Arkadaşlar, demin Beğre/Doğanşehir- Malatya’da ,4,4 deprem oldu. Deprem tam Malatya Fayının güney ucunda. Malatya Fayının Maraşta 6 Şubatta olan büyük depremden dolayı belli ölçüde stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik. Depremin yeri itibariyle yüklendiğini anlıyoruz. Ayrıntıyı öğrenmek için çalışılması lazım. Sevgiyle

Öte yandan Naci Görür, Fox TV'ye katılarak sunucunun "Sizin beka meseleniz dediğiniz konu, 2023 yılı büyük bir felaketle geçti. Çok büyük bir felaket yaşadık. Unuttuk mu ne oldu?" sorusuna cevap verdi.

Görür cevabında, "Ülkede doğaldır gündem değişiyor. Özellikle siyasi gündem, pahalılık, enflasyon, seçimler konuşuluyor. Gündem değişebilir doğaldır ama değişmeyen bir şey var deprem. Depremi üreten fay sistemi tüm gerçekliğiyle yerinde duruyor. Eğer ülke olarak depremle ilgili devlet olarak üzerimize düşeni yapmış olsak, o zaman depremi her gün böyle dile getirmemize gerek yok. Biz biliriz ki yetkililer bu işi yürütüyor deriz. Bizi endişe ettiren bu değişmeyen deprem gerçeğine karşı ne yönetimin ne de halkın doğru düzgün talebi var. Öyle olunca bizi korkutan hiç ummadığımız anda deprem ortaya çıkıyor ve binlerce insanımızı bir gece gömmek zorunda kalıyoruz" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem