Naci Görür, Tunç Soyer'in gönderdiği mesajı paylaştı

Naci Görür, Tunç Soyer'in gönderdiği mesajı paylaştı
Prof. Dr. Naci Görür, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in 'Deprem dirençli kentler' kampanyası için gönderdiği mesajı duyurdu.

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 'Deprem Dirençli Yerleşim Alanları' projesiyle güvenli yaşamanın mümkün olacağını vurgulamış ve bir kampanya başlatmıştı.

Kampanyaya İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in de destek verdiğini belirten Görür, Soyer'in kendisine gönderdiği mesajı sosyal medya üzerinden duyurdu.

resim-2023-12-29-172300622.png

Naci Görür'ün paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"FOX’ta başlattığımız deprem dirençli kentler kampanyasına bu konudaki çalışmalarını yakinen bildiğim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Kendisinin mesajını, “Hepimize kolay gelsin” diyerek sizlerle paylaşıyorum.

Sayın Hocam, İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı olma onurunu taşıdığım ilk günden bu yana, kentimizin dirençliliğini arttırmaya yönelik çalışmalar önceliğim oldu. Göreve gelir gelmez Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığımızı kurduk.

Sizin de bildiğiniz gibi çok sayıda üniversiteden bilim insanlarının desteği ile bir çok projemizi hayata geçirdik. Depremsellik, Tsunami Araştırması ile Mikrobölgeleme Etüt çalışmalarımızı başlattık. İnşaat Mühendisleri Odası ile mevcut yapıların deprem dirençliliğini inceleyerek her binaya kimlik belgesi veriyoruz.

Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı da 6 ayrı bölgede; yerinde dönüşüm, yüzde 100 uzlaşı ilkeleri ile Belediyemiz güvencesi ve garantörlüğünde yürütüyoruz. Sayın hocam Türkiye için çok kıymetlisiniz. İzmir’i deprem ve afetlere karşı dirençli bir kent yapacağımıza olan inancımla, girişiminizi candan destekliyor, şükranlarımı sunuyorum." (Kısa Dalga)

Gündem