Naci Görür ve Ahmet Ercan, sorulara yanıt: Adana, Batman... Erzincan-Bingöl hattı için zaman verdi

Naci Görür ve Ahmet Ercan, sorulara yanıt: Adana, Batman... Erzincan-Bingöl hattı için zaman verdi
Deprem Blimci Naci Görür ve Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yurttaşların Twitter'dan yaşadığı kente ilişkin sorularına yanıt verdi.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra yurttaşların yaşadıkları kentlerin ilişkin zeminlerine ilişkin tedirginleri artarken diri fayın olup olmadığını da merak ediyorlar.

Deprem Bilimci Naci Görür'de Twitter'dan kedisine gelen sorulara yanıt verdi.

''Bu tür sorulara birazda kızıyorsunuz biliyorum ama sn. Melih Baki'nin Adana'da deprem riski %90 azaldı açıklamasına yorumuz nedir sn. hocam?'' sorusuna Görür ''Melih Baki kim? İnşallah haklı çıkar, Huri'' yanıtını verirken, ''Hocam Erzincan Bingöl arası Yedisu fay hattı için tahmini bir zaman dilimi var mı.'' diyen takipçisine ''Çok uzak zaman dilimi değil. Sevgiyle'' dedi.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da Twitter hesabından ''Batmanla ilgili görüş ve önerileriniz nedir sayın Hocam? Normale dönelim mi? kendisine gelen soruya ''Batman güvenli'' yanıtı verdi.

(Kısa Dalga)

Gündem