Naci Görür'den Adana depremi öngörüsü: 6 şiddetinde bekliyorum...

Naci Görür'den Adana depremi öngörüsü: 6 şiddetinde bekliyorum...
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan son depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Görür, Adana'da yaşanacak olası bir deprem için "Adana'da beklediğim deprem 6'lar mertebesinde olur" dedi.

Diyarbakır ve Antalya'daki depremi değerlendiren yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'daki olası bir deprem için açıklamalarda bulundu.

Halk Tv canlı yayınında konuşan ve 7 Şubat'ta Adana ve İskenderun yöresine dikkat edelim dediğini hatırlatan Görür, "Deprem büyüklüğü de stresi transfer ettiğin zaman deprem oluşturacak fay boyutu nedir o önemli. Küçük fay öyle büyük deprem üretemez" dedi.

Görür şöyle devam etti:

"Adana'da genelde çoğu zaman gördüğümüz aletsel dönemde bile büyük ölçüde 6'lar mertebesinde deprem var. Adana'da beklediğim deprem 6'lar mertebesinde olur. Diyarbakır'a kadar böyle büyük, yıkıcı deprem beklemiyorum. Oraya yakın olabilecek bir deprem de orayı etkiler ama bu komşunun depremi olur. Diyelim Kayseri'nin orada olan faylar vardır. Son depremlerden sonra orada da bir takım stres alanı değişimleri olmuş olabilir. (Kısa Dalga)

Gündem