Naci Görür'den Adana uyarısı: Savrun güzergahında dikkatli olunmalıdır

Naci Görür'den Adana uyarısı: Savrun güzergahında dikkatli olunmalıdır
Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, son 24 saatteki meydana gelen depremlere ilişkin mesaj paylaştı. Görür "Tahminime göre, Adana Havzasına doğru deprem bu bölgeden itibaren ilerleyecek. Benzer bir gelişimi Gaziantep/ Pazarcık’ta da görmüştük. Özellikle yöneticilerimiz Savrun güzergahında dikkatli olmalıdır" dedi...

Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra bölgede yaşanan artçı depremler tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Son 24 saatte meydana gelen depremler için deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür bir mesaj paylaştı.

"Çok sayıda takipcim, son günlerde Göksun, Hacikodal, Kazandere, Topallar, vb bulunduğu bölgedeki depremler hakkında ısrarla sorular soruyorlar. Bu bölgede daha 24 saat geçmeden 4’ler mertebesinde 3 deprem oldu" diyen profesör Görür "Depremler Savrun Fayı ile ilgili. Tahminime göre, Adana Havzasına doğru deprem bu bölgeden itibaren ilerleyecek. Benzer bir gelişimi Gaziantep/ Pazarcık’ta da görmüştük. Özellikle yöneticilerimiz Savrun güzergahında dikkatli olmalıdır. Sevgiyle" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem