Naci Görür'den Bolu depremi yorumu: 'Buranın kırılmasını zaten beklediğimizi söyleyip yazıyorduk'

Naci Görür'den Bolu depremi yorumu: 'Buranın kırılmasını zaten beklediğimizi söyleyip yazıyorduk'
Bugün Bolu'da meydana gelen deprem hakkında paylaşım yapan Görür, "Buranın kırılmasını zaten beklediğimizi söyleyip yazıyorduk" ifadelerini kullandı.

Bugün AFAD, Saat 13.55'te Bolu'da 4.8 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4,7 olarak duyurdu.

Bolu Valiliği "İlimizde saat 13:55'de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası tüm ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarına ivedilikle başlamış olup şuana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" açıklamasında bulunurken AFAD başkanı Yusuf Sezer de "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım" dedi.

'Bu deprem KAF’ın 1999 depremlerinde kırılmayan bir kesiminin kırılması ile oluştu'

Bolu'da meydana gelen depremi değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür ise "Kızılağıl-Bolu’da 4,7 deprem oldu. Deprem KAF zonu içerisinde. Bu deprem KAF’ın 1999 depremlerinde kırılmayan bir kesiminin kırılması ile oluştu. Buranın kırılmasını zaten beklediğimizi söyleyip yazıyorduk" paylaşımını yaptı.

naci-gorur.png

Gündem