Nadia Murad ve Angelina Jolie Şengal’i ziyaret etti

Nadia Murad ve Angelina Jolie Şengal’i ziyaret etti
Nobel barış ödüllü Ezidi insan hakları savunucusu Nadia Murad ile ünlü oyuncu Angelina Jolie, Şengal'i ziyaret etti. BM İyi Niyet Elçileri, soykırımda öldürülenlerin yeniden gömüldüğü alana çiçek bıraktı.

Ezidi Soykırımı'ndan kurtulmuş isimlerden biri olan Nobel Barış Ödülü sahibi Nadia Murad ile Hollywood yıldızı Angelina Jolie, Şengal'i ziyaret etti. İkisi de BM İyi Niyet Elçisi olan Murad ve Jolie, 2014 yılında IŞİD'in soykırımına sahne olan Koço köyünde, Murad'ın girişimiyle başlatılan projeleri inceledi.

Nadia Murad, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ile birlikte, kendi memleketi de olan Koço'da soykırımda öldürülenleri anmak ve bölgenin yeniden inşası için "Nadia'nın Girişimi" isimli bir proje başlatmıştı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, Jolie ve Murad, bu proje çerçevesinde inşası süren hastaneyi ve 'Yeni Koço' köyünü ziyaret etti, soykırımda öldürülenlerin toplu mezarlarda bulunması sonrasında yeniden gömüldüğü alana çiçekler bıraktı.

İkili, üç saat süren ziyaret sırasında Koço'da çocuklarla da bir araya geldi.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Murad, kadınlar ve kız çocuklar için fırsat eşitliği çağrısı yapıp Jolie'ye teşekkür etti. Jolie de "Bu kez dostum Nadia Murad'ın ve dehşeti yaşadıktan sonra hayatlarını yeniden inşa etmekte olan diğer Ezidilerin çalışmalarını desteklemek için Irak'a dönmüş olmaktan onur duyuyorum" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya