Nagehan Alçı'dan CHP'li Erdoğdu üzerinden ataerkil düzen eleştirisi: Mağdur sadece Tuba Torun değil aslında, hepimiziz

Nagehan Alçı'dan CHP'li Erdoğdu üzerinden ataerkil düzen eleştirisi: Mağdur sadece Tuba Torun değil aslında, hepimiziz
Nagehan Alçı, gündem olan CHP'li Aykut Erdoğdu'nun eşi avukat Tuğba Torun hakkındaki ses kaydı üzerinden ataerkil düzeni eleştirerek "Mağdur sadece Tuba Torun değil aslında, hepimiziz" diye yazdı.

HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, eski eşiyle arasında boşanmadan önce geçen bir konuşması dün gece gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun hakkında yazı yazdı.

Alçı'nın yazısının bir bölümü şöyle:

"Bu ülkede hala kadınlar erkekler için birbirine kumpas kuruyor. Hep kadınlar kurban ediliyor. Erkeklerin kadınları boyunduruk altına aldığı bu lanet düzen kadınlar eliyle devam ediyor. Tüm bu çirkin tablo içinde yeni evli, kadın hakları için mücadele eden gencecik bir avukat olan Tuba Torun hastaneye kaldırıldı. İnsanın içi parçalanıyor.

Bu acı olay Türkiye'de kadın mücadelesinin temeli olması gereken kadın bilincinin ve kadın dayanışmasının yerlerde süründüğünün bir göstergesi. Türkiye'de hala kadının adı yok.

Hem seküler çevre hem muhafazakar çevre hem Türkler hem Kürtler hem İslamcılar hem Atatürkçüler yeri geldiğinde kendi Harvey Weinstein'larına sahip çıkıyor. Kadınların haklarını ve haysiyetini kimsenin düşündüğü yok. Acı ama maalesef hakikat bu sevgili okurlarım. Türkiye'nin lanet politik kutuplaşmasında kadınlar erkek-egemen ideolojilerin maşası olarak kullanılıyor. O arada kadın hakları ve kadın dayanışması heba ediliyor. Mağdur sadece yaşadığı bu korkunç olay yüzünden aniden fenalaşarak hastaneye kaldırılan Tuba Torun değil aslında, hepimiziz."

Kadın