Nancy Pelosi Ermenistan’a gidiyor

Nancy Pelosi Ermenistan’a gidiyor
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Azerbaycan'la yaşanan son çatışmaların ardından Ermenistan’a gidecek. Pelosi’nin yarın Ermenistan’da olması bekleniyor.

G7 ülkeleri parlamento liderleri zirvesi için Almanya’da bulunan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada “Ermenistan’ı ziyaret edeceğiz çünkü kendilerinden bize ulaşan bir davet var” ifadelerini kullandı.

Pelosi ziyaretin içeriğine ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Pelosi ziyaretiyle ilgili sorulara “ Her şey insan hakları, her insanın onuru ve değerine saygı duymakla alakalı” demekle yetindi. Ancak ziyaretin Ermenistan ve Azerbaycan arasında çatışmalar yaşanmasının hemen ardından gelmesi dikkat çekiyor.

Pelosi son olarak Çin’in tüm tepkisine rağmen Tayvan’a ziyarette bulunmuş, ziyaret Çin’in bölgede askeri hareketliliği de arttırmasına neden olmuştu.

Son bir haftada Ermenistan ve Azerbaycan arasında sınır bölgesinde yaşanan çatışmalarda 200’den fazla kişi hayatını kaybetti. Her iki taraf da çatışmaların başlamasıyla ilgili olarak birbirlerini suçluyor. Salı günü başlayan çatışmalar uluslararası çabalar neticesinde dün akşam son buldu.

Dünya