Napolyon Bonapart'a ait iki tabanca 1,69 milyon Euro'ya satıldı

Napolyon Bonapart'a ait iki tabanca 1,69 milyon Euro'ya satıldı
Napolyon Bonapart'a ait iki tabanca, açık artırmada 1,69 milyon euro'ya satıldı. Silahlardan birini Napolyon, intihar girişiminde kullanmıştı.

Kısa Dalga - 19. yüzyıl başında Fransa'yı yöneten Napolyon Bonapart'a ait eşyalar, açık artırmaların en çok rağbet gören parçaları arasında yer alıyor. Napolyon'a ait bir şapka Kasım ayında yapılan müzayedede 1,9 milyon euro'ya alıcı bulmuştu.

BBC Türkçe'nin haberine göre şimdi de yeni açık artırma, Napolyon'un 1814'te yakalandığında intihara kalkıştığı Fontainebleau Sarayı'nın çok yakınındaki Osenat müzayede evinde yapıldı.

Napolyon'un biri intihar girişiminde kullanmaya çalıştığı olmak üzere iki tabanca, açık artırmada 1,69 milyon euro'ya satıldı. Fransa Kültür Bakanlığı kısa süre önce tabancalara "ulusal hazine" statüsü vermiş ve yurtdışına çıkarılışını yasaklamıştı.

Buna göre Fransa hükümeti, silahları satın almak için tabancaların yeni sahibine 30 ay içinde bir teklif yapmak zorunda. Bu ayrıca, tabancaların bu süre içinde sadece kısa süreli olarak yurt dışına çıkarılabileceği anlamına geliyor. Tabancaları satın alan kişinin kimliği açıklanmadı. (Dış Haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam