Nasrallah'tan savaş sözleri: İsrail, saldırırsa kuralsız bir savaşa gireriz

Nasrallah'tan savaş sözleri: İsrail, saldırırsa kuralsız bir savaşa gireriz
Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah, Hamas liderlerinden Salih el Aruri suikastı ve Kasım Süleymani'nin anma törenine yönelik saldırıların ardından açıklamalarda bulundu. Nasrallah, Aruri'nin öldürülmesini "Dahiye'ye yönelik açık bir İsrail saldırısı" olarak niteledi.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el Aruri ve beraberindeki 6 kişi, dün İsrail'in insansız hava aracı ile düzenlediği saldırıda Beyrut'ta "Hizbullah'ın kalesi" olarak kabul edilen "Dahiye"de öldürülmüştü.

Nasrallah, bugün Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin suikastının 4. yılında düzenlenen anma törenine yönelik saldırılara da açıklamalarında yer verdi.

Nasrallah, Süleymani ve Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün, Filistinli grupların askeri güçlerini artırmalarına yardımcı olmak için her adımda onların yanında olduğunu söyledi.

'Bizim savaşımız sınırsız, kuralsız olacaktır. Savaştan korkmuyoruz'

Gazeteduvar'ın yer verdiği bilgilere göre; İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına işaret eden Nasrallah, "'Demokratik İsrail' imajı çöktü. İsrail artık, çocukları ve sivilleri öldüren, aç bırakan bir ülke olarak görülüyor" dedi. Gazze'de üç aydır devam eden çatışmalarda İsrail'in 'herhangi bir stratejik zafer elde edemediğini' söyleyen Hizbullah lideri, “Dün gece El Aruri'ye yönelik hain suikastla zafer imajı sunmaya çalışıyorlardı. Peki, Gazze'de neredeler?" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Lübnan'a saldırması halinde 'kuralsız bir savaşın' patlak vereceğini dile getiren Nasrallah, Aruri suikastının cezasız kalmayacağını vurgulayarak İsrail'i Lübnan'a saldırmaması konusunda uyardı. Hizbullah lideri, şöyle konuştu: "Eğer düşman Lübnan'a saldırmayı düşünürse, o zaman bizim savaşımız sınırsız, kuralsız olacaktır. Savaştan korkmuyoruz. Tereddüt etmiyoruz." (Kısa Dalga)

Dünya