NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye’nin ifade ettiği sorunları ele alıyoruz

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye’nin ifade ettiği sorunları ele alıyoruz
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in üyeliğine Türkiye'den gelen itirazları değerlendirdi: Türk yetkililerle diyalog halindeyiz. Türkiye’nin ifade ettiği sorunları ele alıyoruz.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in üyelik başvurusu konusunda Türkiye'deki yetkililerle diyalog halinde olduklarını söyledi. "NATO'da anlaşmazlıklar yaşanması sıradışı bir durum değil" diyen Stoltenberg, "Türk yetkililerle diyalog halindeyiz. Türkiye’nin ifade ettiği sorunları ele alıyoruz" ifadelerini kullandı.

'HIZLA KARAR ALACAĞIMIZA İNANIYORUM'

Stoltenberg, çözüm bulunacağını söyleyerek, "Hem Finlandiya'nın hem İsveç'in NATO’ya katılması konusunda hızla karar alacağımıza inanıyorum" dedi.

'SAVAŞIN UZUN SÜRMESİNE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ'

Stoltenberg, Ukrayna savaşının uzun sürebileceğini belirtirken, "Rusya Ukrayna'daki stratejik hedeflerine ulaşamadı" iddiasına bulundu. Rusya'nın bu hedeflerden vazgeçtiğini düşünmediklerini belirten Stoltenberg, "Bu savaş uzun bir süre devam edebilir, buna hazırlıklı olmalıyız" dedi.

İNGİLTERE SAVUNMA BAKANI: BİR YOL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Türkiye'nin itirazı, İngiltere'de de gündemde. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, parlamentoda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin endişelerini ele almanın bir yolu olduğuna inandığını söyledi. Wallace, "Bir yol olduğuna inanıyorum. Sonuç olarak oraya varacağımıza ve süreç içinde bütün üyelerin endişelerini dinlememizin önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye'yi de kesinlikle dinleyeceğiz" dedi. Wallace, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşeceğini de söyledi.

Finlandiya ve İsveç'in NATO’ya resmi üyelik başvurusunda bulunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “NATO'ya Finlandiya ve İsveç'in girmesine ‘hayır' diyeceğimizi ilgili arkadaşlarımıza söyledik ve yolumuza da bu şekilde devam edeceğiz” demişti. (Kısa Dalga)

Gündem