NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye'yle masaya oturmalıyız

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye'yle masaya oturmalıyız
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri konusundaki endişelerinin giderilebileceğine inanıyorum. Türkiye'yle masaya oturmalıyız.

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerine bazı şartlar koşarak veto tehdidini masada tutmasına ilişkin tartışma sürüyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara'nın endişelerinin ele alınması için masaya oturulması gerektiğini söyledi.

"Müttefiklerin, genişleme konusundaki tüm endişeleri ele alabileceğine inanıyorum" diyen Stoltenberg, Finlandiye ve İsveç'in üyeliklerinin gerçekleşebileceğine de inandığını ekledi. Davos'ta konuşan Stoltenberg, "Türkiye'yle masaya oturmalı ve endişelerini ele almalıyız. Bunun başarıya ulaşacağından eminim" dedi.

NATO Genel Sekreteri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki stratejik hedeflerine ulaşamadığı, bunun yerine sınırlarında NATO genişlemesi yaşandığını söyledi.

Türkiye'nin itirazları konusunda ABD'den de yeni bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks, Finlandiya ile İsveç’in üyeliklerine dair Türkiye’nin taşıdığı endişelerin giderebileceğine inandığını söyledi. (Kısa Dalga)

Dünya