NATO Liderler Zirvesi: Erdoğan-Biden görüşmesi sona erdi

NATO Liderler Zirvesi: Erdoğan-Biden görüşmesi sona erdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın NATO Liderler Zirvesi kapsamındaki yaklaşık bir saat on dakika süren görüşmesi sona erdi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın ikili görüşmesi sona erdi.

GÖRÜŞME BİR SAAT 10 DAKİKA SÜRDÜ

Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer ilgili yetkililer yer alırken, Biden'ın heyetinde de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanı Lloyd Austin ve diğer yetkililer hazır bulundu.

İki lider görüşmenin başında kısa birer açıklama yaptı. Biden, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine verdiği destek ve Türkiye’nin tahıl konusundaki çabalarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, Erdoğan ile bir araya gelmekten memnun olduğunu ifade etti.

Erdoğan ise şunları söyledi:

"Tekrar sizinle bir araya gelmekten memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Özellikle bu NATO zirvesi gündemi itibariyle çok önemli. Bu zirvede yarın da devam edecek çalışmalarımızla inanıyorum ki ülkelerimize dolu dolu dönme fırsatı bulacağız. ABD olarak NATO'nun güçlenmesine yönelik adımlarda Rusya Ukrayna sürecine de ayrı katkı verecektir. Rusya Ukrayna olayında son dönemde hububat konusunda meydana gelen olumsuz gelişmeler, akaryakıt gelişmeleri.... Bizler denge politikası ile süreci çözme gayreti içindeyiz. Temennimiz odur ki, denge politikalarıyla netice alıp, bir an önce de hububat konusunda bunun yokluğunu çeken ülkelere açılan koridor üzerinden imkan sağlayalım." (Kısa Dalga)

Dünya