NATO’dan Türkiye-Yunanistan açıklaması: “Olumlu adımlar var”

NATO’dan Türkiye-Yunanistan açıklaması: “Olumlu adımlar var”
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın değerli NATO müttefikleri olduğunu belirterek son hafta ve aylarda iki ülke arasında olumlu adımlar gördüklerini açıkladı.

Düşünce kuruşu Chatham House'un düzenlediği "NATO 2030 için yeni fikirler" başlıklı etkinlikte öğrenciler ve genç liderlerle video konferans üzerinden bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Türkiye ve Yunanistan arasındaki anlaşmazlığa ilişkin NATO müttefikleri arasında görüş farklılıkları olabiliyor. Hem Yunanistan hem de Türkiye değerli müttefikler ancak Doğu Akdeniz dahil bazı konularda anlaşamıyorlar. Ama son haftalarda ve aylarda olumlu adımlar görüyoruz”  dedi.

NATO'nun rolünün bu farklılıkları ele alacak bir platform sağlamak olduğunu belirten Stoltenberg, bu nedenle, NATO bünyesinde "çatışmasızlık" dedikleri bir mekanizma kurduklarını hatırlattı. 

Son haftalar ve aylarda olumlu adımlar gördüklerini ifade eden Stoltenberg, "Bu da NATO'nun müttefik üyeleri aynı fikirde olmadıkları zamanlarda da örneğin Doğu Akdeniz'de olduğu gibi, oynayacağı önemli bir rolü bulunduğunu kanıtladı" yorumunu yaptı.

Dünya