Nazilli'de bir restoranda patlama: 7 ölü 5 yaralı: Gözaltı sayısı 10'a yükseldi

Nazilli'de bir restoranda patlama: 7 ölü 5 yaralı: Gözaltı sayısı 10'a yükseldi
Nazilli'de bir döner firmasının mutfak bölümünde patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 7 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi de yaralandı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranın mutfak bölümünde gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamada 7 kişi öldü, 1'i ağır, 5 kişi yaralandı.

Nazilli ilçesi Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi’nde, bir döner firmasına ait 2 katlı restoranın mutfak bölümünde saat 15.15 sıralarında gaz sıkışması sonucu patlama oldu. Patlamayla birlikte yangın çıktı. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Patlamada 7 kişi yaşamını yitirirken, yaralanan 1'i ağır, 5 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, patlamanın ardından içeride bulunan 2 kişinin restoranın 2'nci katından atladığı belirtildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Nazilli'de gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlama nedeniyle bugün ve yarın gerçekleştireceğimiz etkinlikler ileri bir tarihe ertelenmiştir" denildi.

Bozdağ: 1 kişi gözaltına alındı

Adalet Bakanı Bozdağ, "Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı patlama hakkında adlî soruşturma başlatmıştır. Soruşturma için Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, üç cumhuriyet savcısı görevlendirmiştir. Olay bütün yönleriyle soruşturulacaktır. Patlamaya sebebiyet verdiği iddia edilen kişi gözaltına alınmıştır" demişti.

Gözaltı sayısı 10'a yükseldi

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranın mutfak tüp değişimi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada, "Saat 15.30 sularında İlçemiz Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde bulunan Ekrem Çoşkun Döner isimli iş yerinde tüp değişimi sırasında meydana gelen patlama sonucu 7 kişinin öldüğü, 1’i ağır 5 yaralanın olduğu olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmada 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir" denildi.

Bakan Koca: Bir hastamızda yüzde 80 yanık var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aydın'ın Nazilli ilçesindeki patlamaya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Koca, olayda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını hatırlatarak, "Yaralılardan dördünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Halen entübe durumda olan bir hastamızda yüzde 80 yanık var, ilk müdahalenin ardından İzmir'e nakli yapılıyor. İlk ambulansımız olay yerine patlamadan 2 dakika sonra ulaştı. 5 ambulans, 1 UMKE Timi, 18 sağlık personeliyle kazanın sonuçlarını hafifletmeye çalıştık. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız" dedi. (DHA)

Gündem