CHP Kadın Kolları Başkanı Nazlıaka: Taliban'ı da Taliban'ı tanıyanı da tanımıyoruz

CHP Kadın Kolları Başkanı Nazlıaka: Taliban'ı da Taliban'ı tanıyanı da tanımıyoruz
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Dünya Barış Günü’nde; “Taliban’ı ılımlı gibi göstermeye çalışsalar da ilk icraatının 15 yaşından büyük kızları ve 45 yaş altı kadınları, Taliban üyelerine savaş ganimeti olarak sunduğunu asla unutmayacağız. Taliban ile ortak bir noktamız yoktur, olamaz. Taliban’ı tanımıyoruz, Taliban’ı tanıyanı da tanımıyoruz” açıklamasını yaptı. (GÖRÜNTÜLÜ)

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Dünya Barış Günü’nde; “Taliban’ı ılımlı gibi göstermeye çalışsalar da ilk icraatının 15 yaşından büyük kızları ve 45 yaş altı kadınları, Taliban üyelerine savaş ganimeti olarak sunduğunu asla unutmayacağız. Taliban ile ortak bir noktamız yoktur, olamaz. Taliban’ı tanımıyoruz, Taliban’ı tanıyanı da tanımıyoruz” açıklamasını yaptı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Dünya Barış Günü dolayısıyla CHP Genel Merkezi’nde basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Taliban ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Nazlıaka, “Taliban’ı ılımlı gibi göstermeye çalışsalar da, ilk icraatının 15 yaşından büyük kızları ve 45 yaş altı kadınları, Taliban üyelerine savaş ganimeti olarak sunduğunu asla unutmayacağız. Taliban ile ortak bir noktamız yoktur, olamaz. Taliban’ı tanımıyoruz, Taliban’ı tanıyanı da tanımıyoruz.” dedi.

Nazlıaka’nın açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:

AFGANİSTAN, DÜNYADA KADIN OLMAK İÇİN EN TEHLİKELİ ÜLKELERDEN: İstatistiklere göre, Afganistan, dünyada kadın olmak için en tehlikeli birkaç ülkeden biridir. Öyle ki; Afganistan Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu’nun verilerine göre, Afganistan’da her yıl üç bini aşkın kadın intihara kalkışıyor. UNICEF’in raporuna göre ise, ülkede her 3 kadından biri 18 yaşından önce evlenmeye zorlanıyor. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun açıklamalarına göre; Afgan kadınların yüzde 87’si fiziksel, cinsel ya da psikolojik şiddete, yüzde 62’sinin de birden fazla istismar türüne maruz kaldığı görülüyor. Ülkede yaşayan kadınların yüzde 70’i uygulanan eğitim politikaları nedeniyle okuryazar değil. Kadınlar eşleri öldüğünde, eşlerinin akrabaları ile evlendirilmeye mecbur bırakılıyor. Tecavüz yasalarda açık bir şekilde suç olarak tanımlanmıyor.

AİLE BAKANI ŞUURSUZ KONUŞMALARINA DEVAM EDİYOR: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık şuursuz konuşmalarına devam ediyor. Yanık, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na laf yetiştirmeye çalışırken, 1 Mart 2019’dan beri ayda 2,1 milyon haneye elektrik desteği verdiklerini itiraf etti. Böylece 19 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının ayda 68TL’lik elektrik faturasını ödeyemeyecek kadar yoksulluğa mahkum edilen en az 8 milyon insan olduğunu kahrolarak öğrendik.

AKP’YE YAKIN ZİHNİYET ÖDÜLLENDİRİLİYOR: Ülkemizde barış iklimini bozacak adaletsizlikler de dört bir yandan devam ediyor. Sosyal medyada hükümeti eleştirdiği için gençlerin bileklerine kelepçe takılıyor. Topluma ayna tutan sanatçıların konserleri iptal ediliyor, tiyatro oyunları yasaklanıyor. Genco Erkal gibi ülkemizin gururu olan bir sanatçımız, Cumhurbaşkanı’na hakaretten hapis istemiyle yargılanıyor. AKP’ye yakın zihniyetler ise ödüllendiriliyor. Prof. Dr. Mustafa Gündüz, sarı sendika olan Eğitim Bir-Sen’in dergisinde kaleme aldığı yazıda, Harf Devrimi ile ‘geçmişi unutturmanın hedeflendiğini’ savundu. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki devrimleri ‘batıya şirinlik’ olarak nitelendirdi. Cumhuriyet kadrolarının cesaretini ‘cahil cesareti’ olarak gördüğünü açıkladı. Bu utanmazlığın hemen akabinde ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın Talim ve Terbiye Kurulu’na atandı. Yazıklar olsun, yuh olsun. Bu zihniyetin, karma eğitime de karşı olduğunu biliyoruz.



‘BİZ KİMSENİN DÜŞMANI DEĞİLİZ, YALNIZ İNSANLIĞIN DÜŞMANI OLANLARIN DÜŞMANIYIZ’:
Bizim yolumuz da yönümüz de bellidir. Ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandıracağız. Bizler, komşularıyla barış ve dostluk içinde yaşayan bir ülkeyi yeniden inşa edeceğiz. Bu topraklarda farklı inançların, kültürlerin, kimliklerin barış içinde, kardeşçe yaşayabileceğini biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak barışın sağlanması için her türlü şiddete ‘Hayır’ diyoruz. Savaşsız, şiddetsiz bir toplumu var etme yolunda tek adam rejiminin ilk seçimlerden sonra gideceğini biliyoruz. Dostlarımızla birlikte, herkesin huzur ve güven içinde yaşadığı bir Türkiye’yi var etmek için geliyoruz. İktidarımızda şiddetin her türlüsü sona erecek ve 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü gerçekten coşku ile kutlayabileceğiz. Bu yıl, şiddetin gölgesi altında kalan ve kutlanamayan son barış günü olsun! Sözlerime Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu cümlesiyle son veriyorum: Biz kimsenin düşmanı değiliz! Yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız.” (ANKA)

Gündem