NBA'da forma giyen Cedi Osman'dan bağış çağrısı

NBA'da forma giyen Cedi Osman'dan bağış çağrısı
NBA'da forma giyen Cedi Osman, Kahramanmaraş depremlerinin ardından mağdur olan çocuklar için yardım çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 kentte etkili olan depremlerde çocuklar dahil 46 bin 104 kişi hayatını kaybetmişti.

UNICEF, yaklaşık 2,5 milyon çocuğun acil insani yardıma ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Cleveland Cavaliers forması giyen, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) 'iyi niyet elçisi' Cedi Osman, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra mağdur olan çocuklar için yardım çağrısında bulundu.

UNICEF Türkiye'nin sosyal medya hesabında paylaşılan videolu mesajda Cedi Osman, şunları kaydetti: "Milyonlarca çocuk, milyonlarca ihtiyaç. Bugün milyonları etkileyen yıkıcı depremin üzerinden tam bir ay geçmiş olacak. Bu krizden en çok çocuklar etkilendi. Bazıları ailelerini, bazıları arkadaşlarını ve bazıları evlerini kaybetti. Eğitimleri etkilendi. Travmaya maruz kaldılar. UNICEF, sahada çocuklar ve aileleri için hayati öneme sahip temel ihtiyaçları, hijyen malzemelerini sağlıyor. Psikososyal destek ve güvenli öğrenim alanlarının yaratılması için ortaklarıyla çalışıyor. Ama daha fazlası yapılmalı. Hemen, şimdi! Çocukların desteğinize ihtiyacı var ve yardımlarınızla daha fazla çocuğa ulaşabiliriz. Bana katılın, UNICEF'e katılın ve şimdi bağış yapın. Ben yaptım." (Kısa Dalga)

Gündem