'Nebati Edirne'ye gelsin, Bulgaristan’dan gelenlerin gözlerindeki ışıltıyı görecek'

'Nebati Edirne'ye gelsin, Bulgaristan’dan gelenlerin gözlerindeki ışıltıyı görecek'
Aşura Günü etkinliği için Edirne'ye giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: Sayın Maliye Bakanı Nebati, hani ‘gözlerde ışıltı’ diyor ya, gelsin bir Edirne’ye Nebati, gözlere baksın, Bulgaristan’dan gelenlerin gözlerindeki ışıltıyı görecek.

Bulgaristan'dan alışveriş için gelenlerin gündemde olduğu Edirne'ye giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye seslendi. "Geçmişte Türkiye’den Bulgaristan’a gidilip alışveriş yapılıp gelinirdi. Bugün Bulgaristan’dan Türkiye’ye geliniyor" diyen Öztunç şöyle dedi:

"Bu AK Parti hükümetinin beceriksizliğinin en somut göstergesidir. Sayın Maliye Bakanı Nebati, hani ‘gözlerde ışıltı’ diyor ya, gelsin bir Edirne’ye Nebati, gözlere baksın, Bulgaristan’dan gelenlerin gözlerindeki ışıltıyı görecek. Ama bizim yurttaşlarımızın gözlerindeki ışığın, ferin söndüğünü görecek.”

'GELSİN BİR EDİRNE’YE NEBATİ, GÖZLERE BAKSIN'

Edirne’de belediyenin Aşura Günü etkinliğine katılıp vatandaşlara aşure dağıtan Öztunç, şöyle konuştu:

“Bulgaristan’dan Edirne’ye gelinip ya da Batum’dan Artvin bölgesine; alışveriş yapılması o şehrin ekonomisini arttırır. Doğru. Burada esnafın yüzü gülüyor, belki; iş, ticaret yapıyor, ama şunu da gösteriyor. Halkın fakirleştiğini. Türk toplumunun, Türk halkının fakirleştiğini gösteriyor. Geçmişte Türkiye’den Bulgaristan’a gidilip alışveriş yapılıp gelinirdi. Bugün Bulgaristan’dan Türkiye’ye geliniyor, alışveriş yapılıp gidiliyor. Bu AK Parti hükümetinin beceriksizliğinin en somut göstergesidir.

Sayın Maliye Bakanı Nebati, hani ‘gözlerde ışıltı’ diyor ya, gelsin bir Edirne’ye Nebati, gözlere baksın, Bulgaristan’dan gelenlerin gözlerindeki ışıltıyı görecek. Ama bizim yurttaşlarımızın gözlerindeki ışığın, ferin söndüğünü görecek. Bir gelsin Edirne’ye baksın bakalım, nasılmış tablo?”

'UMARIM BİR ŞOV AMAÇLI GİTMEZ'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün Ankara’da cemevi ziyaretinde bulunacağı yönündeki haberleri değerlendiren Öztunç, şöyle dedi: “Umarın Ankara’da cemevine gittiği zaman Sayın Cumhurbaşkanı, cemevlerinin ibadethane olması yönünde açıklamasını yapar. Umarım bir şov amaçlı gitmez, oraya. Umarım, Alevi toplumunun birtakım taleplerine duyarlı davranır ve umarım son günlerde Alevi ve cemevlerine yönelik birtakım provokasyonlara ilişkin de gerekli açıklamaları yapar.”

'EDİRNE’DE HAREKETLİLİK ÇOK FAZLA ARTTI'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, kentte artan Bulgarca tabela ve afişler için komisyon kurulduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Edirne’nin, son dönemde turizm noktasında yaptığı çıkışı hepimiz biliyoruz. Bulgaristan vatandaşlarının vizesiz, pasaportsuz, kimlikle Edirne’ye gelmesiyle beraber Edirne’de hareketlilik çok fazla arttı. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptık, Türk dilinin kullanımı ile ilgili… Bunla ilgili Türkiye’nin birçok tarafından, çok destekleyici açıklamalar geliyor. Türk dilinin korunması ve yaşatılması anlamında… Çünkü milleti millet yapan ortak değerlerin en başında dil gelir. Kararlılığımızı sürdüreceğiz. Yakın zamanda, bununla ilgili komisyon çalışmamız bittiğinde yeni kararlarımızı, belediye meclis kararı alarak uygulamaya koyacağız.” (ANKA)

Ekonomi