Nebati: Enflasyon korumalı tasarruf ürünleri için çalışıyoruz

Nebati: Enflasyon korumalı tasarruf ürünleri için çalışıyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hükümetin enflasyon korumalı tasarruf ürünleri üzerinde çalıştığını söyleyerek, "Biraz sabır. Atmış olduğumuz adımlarla yatırımın, ihracatın ne kadar önemli olduğunun farkındayız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mardin İş Dünyası Buluşması programında yaptığı konuşmada "Enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceğiz. Enflasyon korumalı tasarruf ürünleri üzerinde çalışıyoruz" dedi.

"Enflasyondaki artışın geçici olduğunu değerlendiriyoruz. Fiyat artışlarının vatandaşlara sınırlı yansıması için adımları atmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullanan Nebati, "Gıda ürünleri temel ihtiyaç maddelerinde KDV indirimini yaptık. İndirimlerin etiketlere yansıyıp yansımadığını kontrol ediyoruz. Stokçuluğa izin vermiyor, gerekli önlemleri alıyoruz. 40 bini aşkın işletmeyi saha denetimine tabi tuttuk" ifadelerini kullandı.

"Adımlarımızın etkilerini zaman içerisinde görüyoruz" iddiasında bulunan Nebati, "Enflasyon konusunda atılan adımlarla yıl sonunda gelecek makul seviye ve sonrasında emin olun sıkıntılı dönemi geçtiğimizde yine aynı karamsarlığa karşı biz toplum olarak galip geleceğiz. Biraz sabır. Atmış olduğumuz adımlarla yatırımın, ihracatın ne kadar önemli olduğunun farkındayız" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem