Nebati: Ülkeye 'kiralık konut üreticisi' kavramını getiriyoruz

Nebati: Ülkeye 'kiralık konut üreticisi' kavramını getiriyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, depremle birlikte gündeme gelen kentsel dönüşüm finansmanı için 3 ayrı model üzerinde çalışıldığını belirterek, bunlardan birisinin de kiralık konut arzını artırmak olduğunu söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Valiliği AFAD Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Duvar’da yer alan habere göre, Şanlıurfa'da Kentsel Dönüşümü için hazırlanan finansman modelinin detaylarını paylaşan Nebati’nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Kentsel dönüşüm probleminin çözümünde 3 ayrı yaklaşım üzerinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile eşgüdüm içinde çalışmayı sürdürüyoruz.

Birinci modelde konut üreticisi ile anlaşan bağımsız bölüm sahiplerine piyasaya göre çok uygun koşullarda kredi kullandırarak kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. İkinci modelimizdeyse ada bazlı kentsel dönüşüm kapsamında konut üreticilerini teşvik edeceğiz. Üçüncü modelimiz de özellikle kiralık konut arzını artırmaya yöneliktir. Ülkeye 'kiralık konut üreticisi' kavramını getirerek, kiralık konut arzını artıracağız. Model kapsamında üretilen kiralık konutlar, öncelikle kentsel dönüşümde riskli yapı malik ve kiracılarına hizmet sağlayacaktır. Kiralama tutarları ve kira artışları kamu otoritesi tarafından belirlenecek ve kira tavanı uygulaması yapılacaktır." (Kısa Dalga)

Ekonomi