Nebati ve Varank TOGG'u sürdü: 'Uçtuk gerçekten'

Nebati ve Varank TOGG'u sürdü: 'Uçtuk gerçekten'
Bakanlar Mustafa Varank ile Nureddin Nebati, TOGG ile test sürüşü yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'yerli otomobil' olarak piyasaya sürülmeye hazırlanan TOGG'un Gemlik tesislerini ziyaret etti.

İnceleme sırasında 1491 personelin çalıştığı Gemlik tesislerinin makine ve hat kurulumları hariç yüzde 76'sının tamamladığı, inşa edilen test pistinde de sona yaklaşıldığı bilgisi verildi. İncelemeler sonrası bakanlar, TOGG'un ilk üretilecek SUV modelinin en üst versiyonunun kırmızı beyaz olan test aracının direksiyonuna geçti.

BAKAN NEBATİ: BENİM TESTİMİ GEÇTİ

TOGG'un koltuğuna ilk geçen Bakan Nebati, "Türkiye'de kendi üretimimiz olan SUV modelinin en üst versiyonunda genel müdür ve milletvekillerimizle birlikte oturuyoruz. Bu, müthiş bir duygu" diye konuştu.

nebati.jpg

TOGG ile deneme sürüşü yapan Nebati, "Harika, çok çok iyi. Benim testimi geçti. Allah, hayırlısını kılsın inşallah" dedi.

Nureddin Nebati'nin ardından Bakan Varank, TOGG CEO'su Gürcan Karakaş eşliğinde şoför koltuğuna oturdu. TOGG'un arka koltuğunda ise Bakan Varank'ın sosyal medyadan yaptığı çağrıyla tesise davet edilen 2 öğrenci yer aldı. Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Sena Bahadıroğlu ve Ferit Yiğit Balaban, Varank'ın test sürüşüne eşlik etti.

togg2.jpg

BAKAN VARANK: AL BENİSİ VAR

Direksiyon başında düşüncelerini paylaşan Bakan Varank, "Dışarıdan da içeriden de al benisi var. Bunu Türkiye’den mühendislerin, teknik insanların yapmış olması bunun baştan sona Türkiye'den çıkmış olması; gerçekten çok değerli bir iş" dedi.

Bakan Varank, test sonrası yaptığı açıklamada ise "İvmelenmesi çok iyi, arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Uçtuk gerçekten. Bu işi böyle başarmış olmaları, bu kadar başarılı bir otomobil üretmiş olmaları; gerçekten gurur verici. TOGG'la birlikte Türkiye'deki özellikle tedarikçileri, yan sanayiyi, bütün üreticileri de dönüştürmüş olacağız" diye konuştu. (DHA)

Gündem