Nebati 'yüksek enflasyon'a çözümü buldu!

Nebati 'yüksek enflasyon'a çözümü buldu!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, rekor üzerine rekor kıran enflasyona 'kalıcı çözüm' için uğraştıklarını belirtirken, 'üretim, ihracat ve istihdama odaklandıklarını' kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bakanlığının birinci yılını sosyal medya mesajlarıyla değerlendirdi. Bakanın açıklamasındaki en dikkati çeken ifade ise enflasyonu indirme sözü oldu.

Resmi verilere göre önceki ay enflasyon yüzde 85'i görürken, bağımsız araştırmacılar fiyat artışının resmi rakamın 2 katından daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. Dar gelirlinin bütçesinde daha fazla yer bulan gıdada ise enflasyon yüzde 100'ün üzerinde.

Bakan Nebati, döviz kurunda istikrarı sağlayacak adımlar attıklarını belirtirken, ihracat ve büyüme oranlarını övdü.

Bakan Nebati, işsizliği de son 8 yılın en düşük seviyesine çektiklerini belirterek enflasyona dair şunları kaydetti: "Dünya ekonomisinin en zorlu döneminde üstlendiğimiz bu önemli görevde, ülkemizde dönem dönem baş gösteren yüksek enflasyon sorununa ‘geçici değil kalıcı bir çözüm' bulmak için üretime, ihracata ve istihdama odaklandık.

Yüksek enflasyon sorununu üretimle, ihracatla, istihdamla kalıcı bir şekilde çözeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere sık sık hatırlattığı üzere; durmayacağız, ülkemizin refah seviyesini artırmak için çıktığımız bu yolda ilerlemeye kararlılıkla devam edeceğiz." (Kısa Dalga)

Ekonomi