Nebati'den 2023 hedefine rötar: "2053’te çocuklarımıza güçlü bir ülke bırakacağımıza adeta iman ettik"

Nebati'den 2023 hedefine rötar: "2053’te çocuklarımıza güçlü bir ülke bırakacağımıza adeta iman ettik"
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Türk lirasına güvenin, istihdama dayalı yatırımlar yapmaya devam edin. Göreceksiniz, enflasyon kısa sürede tek haneli rakamlara inecektir" dedi. Nebati iktidarın daha önce 2023 için yaptığı propagandayı bu defa 2053 için yaptı: "2053’te çocuklarımıza güçlü bir ülke, lider bir ülkeyi bırakacağımıza adeta iman etmiş durumdayız"

Samsun'da 'İş Dünyası Buluşması'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, iş insanlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda yaptığı konuşmada 2023 yılına farklı havayla gireceklerini ileri süren Bakan Nebati, "Bu süre zarfında verdiğimiz kredilerin bir kısmının 2023 yılında hızlı bir şekilde döneceğini göreceğiz. 2023’te Karadeniz gazının ilk vanasını çevireceğiz. TOGG’un denemesini yaptık. Yollarda göreceksiniz inşallah. Nükleer santralinin birinci ünitesini açmış olacağız. 2023’ü biz onun ruhuna yakışır bir şekilde karşılayacağız. 2053’te çocuklarımıza çok farklı bir ülke, güçlü bir ülke, lider bir ülkeyi bırakacağımızdan da özgüvenimizle inancımızla ruhumuzla tam bir şekilde adeta iman etmiş durumdayız" diye konuştu.

'BU ÜLKE YANMAZ'

İş dünyasınaTürk lirası ile işlem yapmaları için çağrıda bulunan Nebati, "Bugüne kadar enflasyonun katbekat altında kredilerle esnafımızdan KOBİ'lerimize, KOBİ’lerimizinden büyük işletmelere kadar bu oranlarla yatırım yapabildiniz mi? Kim yapacak bu yatırımları? Siz yapacaksınız. Göreceksiniz çok hızlı bir şekilde tek rakamlı işsizliğe doğru gidiyoruz. Çarklar dönüyor. İşler iyi ve bu verdiğimiz kredileri sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Böyle al parayı dövize git, tüket, yata, kata, altına değil istihdam yaratacağınız yerlere götüreceksiniz. Çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Proje bazlı çalışıyoruz. Selektif kredi anlayışını net olarak uyguluyoruz ve asla taviz vermiyoruz. Bu bir liderliktir. Olaylara insancıl bakmanın tezahürüdür. Gözlerinizi kapatın; Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Türkiye'nin olmadığı bu problemlerle kim, nasıl hareket edecekti? Çözüm üreten, Türkiye. Bu enflasyonun üstesinden gelecek olan da Türkiye'dir. İş dünyasına sesleniyorum; kazanmıyor musunuz? Çalışanlarınızla paylaşmıyor musunuz? 'Yandık, bittik' diyenlere kulak asmayın. Bu ülke yanmaz" dedi.

'KARAMSARLIK TABLOLARINI YIKACAK ÖZGÜVENDEYİZ'

Türkiye'nin 2020'de Çin'den sonra en çok büyüyen ülke olduğunu anlatan Nebati "Dünya ne oldu? Küçüldü. Dünya Bankası'ndan uluslararası kuruluşlara kadar Türkiye yüzde 3 büyüyecek, 4 büyüyecek, diye başladılar. Ne oldu? Yüzde 11 büyüdü. 'İşsizlik patlayacak yüzde 14,15 olacak' diyenler ne oldu? Son açıklanan veriyi biliyorsunuz; yüzde 10,7'ye düştü" diye konuştu.

'ENFLASYON YAKIN ZAMANDA TEK HANELİ RAKAMLARA İNECEK'

İş insanlarından yatırımlarına devam etmelerini isteyen Nebati, "Sorunlara gözlerimizi kapayıp, halı altına süpürenlerden değiliz. Sorunlara karşı paydaşlarımızla nasıl çözüleceğine dair kafa yoruyoruz. 2018'den beri yükselen döviz kuru küresel fiyatlarla birleşince enflasyon arttı. Ne yaptığımızı biliyoruz, bu işin üstesinden geleceğiz. Allah'ın izniyle bu enflasyonun üstesinden gelecek de yine Türkiye'dir, yine biziz. Göreceksiniz; enflasyon, yatırımlara devam ettiğimiz sürece çok yakın zamanda tek haneli rakamlara inecektir. Çok ucuz kredi veriyoruz, yatırımlara devam edin. Samsun’daki müjdemiz; Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği 150 milyar liralık ve yüzde 9'a kadar faiz oranıyla enflasyonun yüksek seyrettiği dönemlerde Türkiye ekonomisinin modeline uygun bir şekilde üretim, ihracat, turizm, teknolojik alanlarda yatırım yapacak tarım da dahil olmak üzere kim varsa önlerine bunları sunuyoruz" dedi.

Bakan Nebati, konuşmasının ardından iş dünyası temsilcileri ile birlikte düzenlenen ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya katıldı. (DHA)

Ekonomi