Nebati'den Akşener'e 'Kayıp Nemo' göndermesi: 'Köpek balıklarıyla uğraşa uğraşa işlerimizi toparlıyoruz'

Nebati'den Akşener'e 'Kayıp Nemo' göndermesi: 'Köpek balıklarıyla uğraşa uğraşa işlerimizi toparlıyoruz'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kendisine "Kayıp bakan Nemo" diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'un Ümraniye ilçesinde depremzede aileler için düzenlenen iftar programında konuştu.

Nebati, bakanların tamamının deprem bölgesinde gece-gündüz uykusuz çalıştığını belirterek 'kardeş belediyeler'in desteğine de dikkat çekti.

Bakan şöyle devam etti: "Bırakın birileri desin ki; 'Bu adam sahada kaybolmuş...' Birileri desin ki 'Nemo'yu arıyorum.' Ama bilsinler ki kayıp Nemo'nun bile bir aşkı var. Annesine kavuşmak için köpek balıklarıyla uğraşıp hedefine ulaştı. İşte biz de köpek balıklarıyla uğraşa uğraşa ama vatandaşlarımızın gözyaşlarına ortak olarak, kardeşlik hukukunu zedelenmeden, elimizden gelen her türlü gayreti ortaya koyarak, çok şükür hızlı bir sürede işlerimizi toparlıyoruz."

Akşener ne demişti?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Nebati için "Memlekette ekonomi perişan, esnaf kan ağlıyorken, çiftçi tarlasına yaşlı gözlerle bakıyorken kayıp bakan Nemo’nun neden ortalıkta olmadığını bileniniz var mı?" demişti.

Nebati ise bu karşılık ilk yanıtında "Asıl sorun anaokulu seviyesindeki teşbihinizle ifade ettiğiniz gibi 'Nemo' olmakta değil. Asıl sorun, gerçekleri sürekli çarpıtarak bir çıkar elde etme arayışında olmanızdır" ifadesini kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Politika