Nebati'den Economist'e 'altüst' yanıtı: Bizi izlemeye devam etsinler

Nebati'den Economist'e 'altüst' yanıtı: Bizi izlemeye devam etsinler
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'deki ekonomik krize ilişkin bir podcast yayınını "Türkiye'nin ekonomisinde altüst olan bir şeyler var" sözleriyle tanıtan The Economist dergisine Twitter'dan yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri bir podcast yayını ile değerlendiren The Economist dergisine yanıt verdi. Nebati, Türkiye'de ekonominin 'altüst olduğu' yorumu yapan dergiye İngilizce yazdığı yanıtta şu ifadeleri kullandı:

"İma ettiğiniz gibi altüst olan bir şey yok. Gayet açık. Yanıt basit: Türkiye Ekonomi Modeli. Enflasyonun belini kırdıktan sonra bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyacak hiçbir engel kalmayacak. Bizi izlemeye devam edin!"

The Economist dergisi, Nebati'nin yanıt verdiği paylaşımında Türkiye ile ilgili podcast'ini şu ifadelerle tanıtmıştı: "Türkiye'nin ekonomisinde altüst olan bir şeyler var: Tırmanan enflasyon sırasında bile ekonomi büyümeye devam ediyor."

PODCAST'TE NE ANLATILIYOR?

Podcast yayınının kendisi ise "Türkiye bir ekonomik muammalar ülkesi" sözleriyle açılıyor; Türkiye'nin son dönemde sağladığı ekonomik büyümeye rağmen enflasyonun çok yükseldiği ve sıradan insanların yaşam standartlarının çok düştüğü, "et ve meyve gibi eskiden temel gıda maddeleri olan ürünlerin lüks haline geldiği" belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Ekonomi