Nebati'nin 'İşsizlik tek haneye inmiştir' dediği gün işsizlik çift haneye çıktı

Nebati'nin 'İşsizlik tek haneye inmiştir' dediği gün işsizlik çift haneye çıktı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Meclis'teki bütçe sunumunda "İşsizlik tek haneye inmişti" sözlerinden kısa bir süre TÜİK işsizlik verilerini açıkladı: Yüzde 10.1

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2023 yılı bütçesinin sunumunu yaptı. Toplam istihdamın salgın öncesi dönemin üzerine çıkarak tarihi yüksek seviyelere ulaştığını belirten Nebati istihdama ilişkin şu bilgileri verdi: "Böylece, işsizlik oranı tek haneye düşmüştür. Geride bıraktığımız son 20 yıllık dönemde Türkiye ekonomisi bir yandan üretirken bunun karşılığında istihdam sağlayabilen bir yapıya bürünmüştür."

Bakan Nebati Meclis'te bu bilgileri verdikten sonra Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayına ait işgücü istatistiklerini paylaştı. Kurumun verilerine göre, eylülde işsiz sayısı bir önceki aya göre 120 bin kişi artarak yüzde 10,1 seviyesine çıktı. Ağustos'ta yüzde 9,8 olarak 4 yıl sonra ilk kez tek haneye inen işsizlik oranı Eylül'de yeniden çift haneye çıktı.

Ekonomi