Nepal'de Everest Dağı'ndan dönen helikopter düştü, 6 kişi hayatını kaybetti

Nepal'de Everest Dağı'ndan dönen helikopter düştü, 6 kişi hayatını kaybetti
Nepal'de altı kişiyi taşıyan bir helikopter düşmesi sonucu helikopterin içindeki herkes yaşamını yitirdi.

Dünyanın en yüksek 10 dağ zirvesinden sekizine ev sahipliği yapan Nepal'de altı kişiyi taşıyan bir helikopterin düştüğü duyuruldu.

Nepal hükümetinden bir yetkili helikopterdeki beşi Meksikalı bir Nepalli pilot olmak üzere altı kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Başkent Katmandu'daki havalimanı yetkililerinden Teknath Sitoula da Reuters haber ajansına verdiği bilgide arama kurtarma görevlilerinin beş kişinin cansız bedenine ulaştığını, altıncısını aradığını söyledi.

Havalimanı yetkilisi Sitoula açıklamasında düşen helikopterin başkent Katmandu'ya gelmek üzere Everest Dağı ve diğer yüksek dağ zirvelerine ev sahipliği yapan Solukhunvhu bölgesindeki Surke'den kalkış yaptığını ve Likkhu adlı bir yerin yakınlarında kaybolduğunu söyledi.

Ocak ayında 71 kişi hayatını kaybetmişti

Diğer taraftan, birçok havayolu şirketinin bulutlarla örtülü tepelere ve dağlardaki küçük havaalanlarına uçtuğu Himalaya ülkesinin uzun bir hava kazası geçmişi var.

Bu yılın Ocak ayında, bir uçağın turistik şehir Pokhara yakınlarında düşmesi sonucu Nepal'de son 30 yılın en kötü hava kazasında 71 kişi hayatını kaybetmişti. (Kısa Dalga)

Dünya