Nerede kaldı bu EYT yasası?

Nerede kaldı bu EYT yasası?
Aralık ayı sonunda nihai aşamaya geldiği açıklanan EYT neden bir türlü Meclis’e sunulamıyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık iki hafta önce açıkladı ancak henüz yasası çıkmadı. Bakanlardan konuyla ilgili peş peşe açıklamalar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Bilgin, yakında Meclis'e gelmesi beklenen EYT düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bilgin, "İlk aylıklar şubat ya da martta bağlanabilir" diye konuştu. Bakan Nebati ise maaşlar konusunda “Zannedersem yasa önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olur. Biz hazırız” dedi.


AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT ile ilgili ise, “Taslak metin henüz Meclise gelmedi. Bu konuda bizden takvim beklemeyin. Bakanlıktan metin geldikten sonra 10 günlük bir çalışma süresi olacak” demişti.

Peki aralık ayı sonunda nihai aşamaya geldiği açıklanan EYT neden bir türlü Meclis’e sunulamıyor. Gazete Duvar'da yayımlanan 'Duvar Arkası' yazısına göre AKP kulislerine göre EYT'nin hala yasalaşamaması sorununun temel nedeni maliyeti!

Öyle ki parti içinde “seçim sonrasına kalması” da konuşulmuş ama “Bundan geri adım seçimin seyrini değiştirir, hayal kırıklığı yaratır, seçmenin güvenini sarsar’ gibi itirazlarla reddedilmiş.

Şu an Çalışma ve Hazine Bakanlığı arasında çalışmaların devam ettiği, özellikle özel firmalara alt yapı çalışmaları için süre tanındığı için gecikme yaşandığı kaydediliyor. Bunlar kısa sürede sonuçlansa da hiç kimse EYT için kesin bir tarih veremiyor.

Yazının tamamı

Ekonomi