Neredeyse her 3 kişiden 1'i icralık: Günde 30-35 bin dosya kapıya gidiyor

Neredeyse her 3 kişiden 1'i icralık: Günde 30-35 bin dosya kapıya gidiyor
Bu yıl 1 Aralık'a kadar UYAP üzerinden açılan icra dosyalarının sayısı 24 milyona ulaştı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, icra dosyalarıyla ilgili çalışmasını paylaştı. CHP'li vekil, çalışma çağındaki herkese 1 icra dosyasının düştüğünü kaydetti.

Sözcü'den Veli Toprak'a konuşan Tekin, günde ortalama 30-35 bin kişinin kapısına haciz ya da icra emri gittiğini belirterek "Türkiye'de vatandaşlarımızın neredeyse yüzde 30'u icralık olmuş durumda” dedi.

CHP'li vekili, bu yılın başından beri icra ve iflas dairelerine toplam 1 milyon 176 bin yeni dosya geldiğini ifade ederek şu yorumu yaptı: “Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve bu ekonomik krizin yarattığı toplumsal bunalım artık sosyal krize dönmüş durumda. Artan enflasyon vatandaşların harcama yapısını değiştiriyor. Artan fiyatlar borç ödeme gücünü de düşürüyor. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde çok daha fazla insan hacizle karşılaşacak. AKP, hem vatandaşı hem de ülkeyi borç batağına soktu.”

2002 yılında sadece 8 milyon icra dosyası olduğunu hatırlatan Tekin, “24 milyon dosya 3 kat artış demek. AKP gelecekte milleti icra dairesine düşüren parti diye anılacak. AKP'nin akıl dışı rejimi yüzünden Türkiye ekonomik olarak büyük bir bedel ödüyor. Bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı son bir yılda 2 milyon kişi artarak 36 milyon 671 bin kişiye yükseldi” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Ekonomi