Netanyahu'dan skandal savunma: Olur böyle şeyler

Netanyahu'dan skandal savunma: Olur böyle şeyler
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki saldırıda World Central Kitchen (WCK) yardım görevlilerinin yanlışlıkla öldürüldüğünü savundu.

Ünlü şef Jose Andres'in sivil toplum kuruluşu World Central Kitchen (WCK) için çalışan en az beş kişi, Gazze'nin merkezine yönelik İsrail hava saldırısında hayatını kaybetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 insani yardım görevlisinin hayatını kaybettiği saldırıyı “kasıtsız” ve “trajik” olarak tanımladı.

''Olur böyle şeyler''

Netanyahu yaptığı açıklamada , "Maalesef geçtiğimiz gün, kuvvetlerimizin Gazze Şeridi'nde masum insanları istemeden vurduğu trajik bir olay yaşandı. Savaşta böyle şeyler olur ve biz de bu olayı derinlemesine araştırıyoruz. Hükümetlerle temas halindeyiz ve gelecekte bu tür olayları önlemek için her şeyi yapacağız" dedi.

Yardım çalışanlarının hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin başlatılan soruşturmanın ilk sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Ne olmuştu?

İsrail güçleri, Deyr el-Belah şehrinin batısındaki sahil yolunda sivil aracı hedef almıştı.

Saldırıda uluslararası yardım kuruluşu "Dünya Merkezi Mutfağı"nın Batı uyruklu çalışanları ve bir Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in saldırısında bir Avustralyalı kadın, Birleşik Krallık ve Polonya uyruklu iki erkek ile kimliği tespit edilemeyen bir yabancı uyruklunun yanı sıra 1 Filistinlinin öldüğü belirtildi.(Kısa Dalga)

Dünya