Netenyahu'dan bir kez daha 'Refah'a saldırı' tehdidi

Netenyahu'dan bir kez daha 'Refah'a saldırı' tehdidi
İsrail Başbakanı Netanyahu Filistinlilerin sığındığı Refah'a saldıracakları mesajını yineledi. Tehditlerini sürdüren Netanyahu saldırıların "tam zafer kazanıncaya dek" süreceğini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in saldırılarından dolayı Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan ve yaklaşık 1,4 milyon kişinin bulunduğu Refah'a saldıracaklarını söyledi.

AA'da yer alan habere göre, Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugaylarının Refah'taki taburlarını hedef alacaklarını söyleyen Netanyahu, "Hamas'a karşı tam zafer kazanıncaya" kadar saldırılara devam edeceklerini kaydetti.

Netanyahu 9 Şubat'ta yaptığı açıklamada, ordu ve güvenlik teşkilatına, Refah'a saldırı ve buraya sığınmış yaklaşık 1,4 milyon Filistinlinin başka bölgelere gönderilmesi için plan hazırlanması talimatını verdiğini duyurmuştu.

Refah neden önemli?

İsrail, 7 Ekim'de Hamas saldırısının ardından yerleşim bölgesini kuşattı ve tüm deniz ve hava erişimini ile kara sınırlarını kontrolü altına aldı.

652cf2a74e3fe10c742546dc.webp

Sadece Refah sınır kapısının kısıtlı şekilde açık kalmasına izin verdi.

Gazzelilerin 360 kilometrekarelik kıyı şeridini terk edebilmelerinin tek yolu burası oldu.

Her ne kadar İsrail Refah sınır kapısını doğrudan kontrol etmese de, güneydeki Kerem Şalom askeri üssünden ve diğer gözetleme noktalarından bu bölgedeki faaliyetleri an be an takip ediyor (Kısa Dalga)

Dünya