Netflix'ten Bridgerton davası: Tazminat istiyorlar

Netflix'ten Bridgerton davası: Tazminat istiyorlar
Netflix'in izlenme rekorları kıran dizisi Bridgerton davalık oldu. Şirket, diziyi müzikal haline getiren iki sanatçıya telif davası açtı.

Netflix, en çok izlenen dizilerinden Bridgerton'ı 'müzikal' hale getiren iki sanatçıya dava açtı. Washington'da açılan davada, Abigail Barlow ve Emily Bear'ın telif haklarını çiğnediği belirtildi. İstenen tazminatın miktarı açıklanmadı.

DÖRT HAFTADA 82 MİLYON KİŞİ İZLEMİŞTİ

Bir dönem dizisi olan Bridgerton, Julia Quinn'in çok satan aşk kitaplarından uyarlanmıştı. Netflix'te yayınlandığı ilk dört haftada 82 milyondan fazla kişinin izlemesiyle rekor kıran dizinin ikinci sezonu da çekilmişti.

TİKTOK'TA FENOMEN OLUNCA ALBÜM YAPTILAR

Abigail Barlow ve Emily Bear ise diziyi müzikal haline getirmişti. İlk olarak TikTok'ta dizinin karakterleri, sahneleri, diyalogları ve senaryosuna dayalı şarkılarını paylaşan ikili, 2.4 milyon takipçiye ulaşmaları sonrasında 'Gayrıresmi Bridgerton Müzikali' isimli bir albüm yaptı.

'DEFALARCA UYARDIK'

Albüm Grammy ödülü alırken, Netflix'in davası da ikilinin Washington'daki Kennedy Center'da kapalı gişe konser vermesinden üç gün sonra açıldı. Netflix'in dava dilekçesinde, Barlow ve Bear'ın TikTok paylaşımlarındaki telif ihlali nedeniyle defalarca uyarıldığı, ikilinin buna rağmen albüm yaptığı, son olarak da sahneye çıktığı belirtildi.

'İZLEYİCİNİN KAFASI KARIŞIYOR'

Dilekçede, söz konusu konser sırasında Netflix'in kendisinin de Bridgerton ile ilgili bir etkinlik düzenlediği, konserin hayranlar arasında kafa karışıklığı yarattığı savunuldu. İkilinin, eylül ayında Londra'daki Royal Albert Hall'da da bir konser vermeyi planladıkları belirtildi.

Barlow ve Bear'ın avukatları, öncelikle dilekçeyi incelemeleri gerektiğini söyleyerek soruları yanıtsız bıraktı. (Kısa Dalga)

Dünya