New York'ta ırkçı katliam: 18 yaşındaki saldırgan 10 kişiyi öldürdü

New York'ta ırkçı katliam: 18 yaşındaki saldırgan 10 kişiyi öldürdü
New York eyaletinin Buffalo kentinde üzerinde askeri kamuflaj üniforması olan 18 yaşındaki bir kişi, süpermarkette ırkçı sloganlar atarak alışveriş yapanların üzerine ateş açtı. 10 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda yaşamını yitirenlerin tamamının siyah Amerikalı olduğu bilgisi verildi.

Buffalo kentindeki “Tops Friendly Market"e düzenlenen silahlı saldırıda henüz kimliği açıklanmayan saldırganın üzerinde askeri kıyafet ve askeri teçhizat olduğu belirtildi.

Saldırıda en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

VOA'nın aktardığına göre saldırıda yaşamını yitirenlerin tamamının siyah Amerikalı olduğu bilgisi verildi.

Yaşamını yitiren on kişi arasında, saldırının yapıldığı süpermarkette güvenlik görevlisi olarak çalışan emekli bir polis memurunun da bulunduğu kaydedildi. Silahlı saldırganın, saldırı anının giydiği askeri kaska yerleştirdiği bir kamerayla olayı canlı yayınladığı öne sürüldü.

Buffalo kenti emniyet yetkilileri, görgü tanıklarının ifadelerine göre silahlı saldırganın süpermarkette elindeki makinalı tüfekle ateş açtığı sırada ırkçı sloganlar attığını, en az 70 el silah sesi duyduklarını belirtti.

Saldırganın Payton Gendron isimli 18 yaşında beyaz bir erkek olduğu açıklandı. Görgü tanıkları ise saldırganın askeri tarzda kıyafetler ve zırh giydiği bilgisini paylaştı.

Şüphelinin ırkçı motifle yapıldığı belirtilen saldırıyı sosyal medya platformu Twitch'de canlı yayımladığı ortaya çıktı. Saldırının ardından sosyal medya platformu Twitch, görüntüleri kaldırdığını açıkladı.

FBI'ın saldırıyı hem nefret suçu hem de ırkçı güdümlü şiddet içeren aşırılık olarak soruşturduğu bildirildi.

Erie County Bölge Başsavcısı John Flynn, düzenlediği basın toplantısında, saldırganın birinci derece cinayetten yargılanacağını ve suçlu bulunması durumunda hakkında müebbet hapis isteneceğini açıkladı.

Flynn, saldırıya ilişkin terörizm soruşturması da yaptıklarını söyledi.

Hakim karşısına çıkarılan ve birinci derece cinayet suçlamalarını kabul etmeyen saldırgan Payton Gendron, ikinci kez hakim karşısına 17 Mayıs'ta yerel saat ile 9.30'da çıkacak.

Dünya