Newroz kutlamasında konuşan Pervin Buldan: "Onların kapatma davası varsa bizlerin de adalet ve demokrasi davamız vardır"

Newroz kutlamasında konuşan Pervin Buldan: "Onların kapatma davası varsa bizlerin de adalet ve demokrasi davamız vardır"
İstanbul'da Newroz'u kutlamak için binlerce İstanbullu Yenikapı'da buluştu.

İstanbul Newroz, yarın sokağa çıkma yasağı olduğu için bugün Yenikapı'da kutlandı. gazeteduvar.com'dan Haci Bişkin'in aktardığına göre  İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adına bir açıklama yapan Zeynep Çelik "Hukuku ve adaleti savundular. Gergerlioğlu'nu bu sahtekarlara yem etmeyeceğiz. Tüm meşruiyetini yitiren iktidar HDP için tamamen uydurma olan kapatma davası açtı. Üzerimize örtülmeye çalışılan bu karanlığa teslim olmayacağız. Tüm baskılara karşı en büyük gücümüz direniş kardeşliğimizdir" dedi. Eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder de bir konuşma yaparak, "2013 Newroz'unda gurur duyuyoruz dediniz ben de onur duyuyorum dedim 3 yıl 6 ay hapis yattım. Sonsuza kadar sürmüş hiçbir savaş yoktur" diye konuştu.

HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da İstanbul kutlamasına bir mesaj gönderdi. Demirtaş mesajında, "Sevgili halkımız, partimiz ve sizlere yönelik akıl almaz baskıların artarak devam ettiği bugünlerde hepinizin Newroz direnişini selamlıyorum. Newroz direnişi kutlu olsun" dedi.

Kutalamada sanatçılar Ruken Yılmaz, Roni Artin, Erdal Bayrakoğlu, Veysi Ermiş de sahne alarak şarkılar seslendirdi.

Gündem