Nick Cave, ChapGPT’nin şarkısını beğenmedi: Berbat

Nick Cave, ChapGPT’nin şarkısını beğenmedi: Berbat
Son zamanların popüler sohbet robotu ChatGPT'ye bir hayran, Nick Cave tarzında şarkı yazdırdı. Ancak Nick Cave bu şarkıyı beğenmedi. Yapay zekaya dair bir heyecanı olmadığını söyleyen Cave, "Bu şarkı berbat" dedi.

Nick Cave, popüler sohbet robotu ChatGPT tarafından yazılan "Nick Cave tarzında" yazılmış bir şarkıyı “Saçmalık" ve "İnsan olmanın ne demek olduğuna dair grotesk bir alay konusu" olarak nitelendirdi.

Gazete Oksijen’de yer alan habere göre, haber bülteni Red Hand Files'da yazan Cave, kendisine ChatGPT tarafından yazılmış bir şarkı gönderen Yeni Zelanda'daki Mark adlı bir hayranına yanıt verdi.

ChatGPT'nin şarkısında şu sözler yer alıyordu: Ben günahkarım, ben azizim / Ben karanlığım, ben ışığım / Ben avcıyım, ben avım / Ben şeytanım, ben kurtarıcıyım.

Şarkıcı, Mark'a yazdığı yanıtta düzinelerce hayranının ona ChatGPT tarafından üretilen şarkılar gönderdiğini söyledi. Cave, “Bu teknolojinin etrafında aynı coşkuyu hissetmiyorum. ChatGPT'nin emekleme döneminde olduğunu anlıyorum ama belki de yapay zekanın ortaya çıkan dehşeti bu, sonsuza kadar emekleme döneminde olacak, çünkü her zaman daha ilerisi olacak ve yön her zaman ileri, her zaman daha hızlı olacak” dedi.

Cave ayrıca şarkının berbat olduğunu belirterek, “Bu şarkının 'Nick Cave tarzında' olmasına bakılırsa, pek iyi görünmüyor Mark. Kıyamet yolda” diye ekledi.

Cave, şunları söyledi: "İyi bir şarkı yazmak taklit değildir, tam tersidir. Kişinin geçmişte üretmeye çalıştığı her şeyi yok eden bir kendini öldürme eylemidir. Sanatçıyı, bilinen benliği olarak tanıdığı sınırların ötesine fırlatan, yürekleri durduran ayrılıklardır. Bütün bunları biraz fazla kişisel alıyormuşum gibi gelebilir ama ben tam şu anda meşgul olan bir söz yazarıyım. Şarkı yazma süreci, masamda yeni ve taze bir fikri başlatmak için benden bir şeyler gerektiren kan ve cesaret işi. Benim insanlığımı gerektiriyor.”

Teknoloji