Niğde Eczacılar Odası Başkanı açıkladı: 'İlaç sıkıntısını çözdük, çözeceğiz sözüne inanmıyoruz'

Niğde Eczacılar Odası Başkanı açıkladı: 'İlaç sıkıntısını çözdük, çözeceğiz sözüne inanmıyoruz'
Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, ilaç sıkıntısının devam ettiğini belirterek, “Piyasada çok ciddi bir ilaç sıkıntısı var, bize söylenen 'ilaç sıkıntısını çözdük, çözeceğiz', 'mutlaka ilk girdiği eczanede bulacak' sözünün doğru olduğuna inanmıyoruz. İlaçlar asla ve asla piyasada yok" dedi.

Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, uzun süredir gündemde olan ve eczacılar odalarının sıklıkla dile getirdiği ilaç yokluğu üzerine açıklamalar yaptı. İlaç sıkıntısının devam ettiğini belirten Başkan Öztürk, “Piyasada çok ciddi bir ilaç sıkıntısı var, bize söylenen "ilaç sıkıntısını çözdük, çözeceğiz', "mutlaka ilk girdiği eczanede bulacak" sözünün doğru olduğuna inanmıyoruz. İlaçlar asla ve asla piyasada yok" dedi.

Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, ülkede yaşanan ilaç sıkıntısıyla ilgili yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

"Eczanelerimiz yaklaşık 5,6 aydır ilaç temininde sorun yaşamaktadır. İlacı stok yapmak üzere normal stoğumuzu yapmak üzere ne kadar talep etsek de asla normal stoğumuza erişemediğimiz gibi elimizdeki ilaçlar da bitti. Şöyle ki, hastalarımızın özellikle aynısı olsun maksadıyla gelip de istediği ilaçları artık bulamayacaklarını söylemek istiyorum. İstediğimiz ilaçtan istediğimiz kadar alamıyoruz. Bir eczaneye depo bir koli ilaç gönderirken piyasada az olan ilaçları veya olmayan ilaçlardan bir ya da iki tane adetlerle göndermektedir. Bu adetler de eczanelerde anca iki kişiye yetebilir."

"Nöbetlerde çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz"

"Nöbetlerde çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. İnsanlar nöbetlerde her iki nöbetçi eczanelerimize gitmelerine rağmen ikisinde de bulamıyorlar. Sürekli ilacını temin edemediklerinden eczanelerdeki hasta sayısı sanki anormal artmış gibi görünmektedir. Halbuki işin aslı o değil, işin aslı her iki eczaneye ayrı ayrı geliyor. Hatta bir gün önceki nöbetçi eczaneden veya gündüzden kalan alamadığı ilaçları almaya gelen insanlar olduğu için bu şekilde birikime sebep oluyor. Vatandaşlarımızdan biz anlayış bekliyoruz. Çok ilaç piyasada yok bunun sorumlusu eczacınız değildir, asla değildir. Çünkü biz burada ilacı temin etmek üzere bulunuyoruz. Elimizden geldiği kadar stoğumuzu artırmaya çalışıyoruz ama bulamıyoruz."

"İlaçlar asla piyasada yok"

"Sipariş miktarının onda biri bile eczanelerimize gelmiyor artık onun için bunu yetkililerin çözmesi lazım eczacınız çözemez. Bu ilaçların depoda da olmadığını bize ifade ediyorlar. Doğrudur yanlıştır bunu bilemem sağlık müdürlüğü bilir ancak. Bir de özellikle doktorlarımıza rica ederim. Nöbetlerde nöbetçi eczanenin elinde olmayan ilaçları muhakkak yazıyorlar. Değiştirmelerini talep ettiğimiz zaman da reddediyorlar. Bu şekilde hem eczacı mağdur oluyor hem vatandaş mağdur oluyor. Acil doktorlarımıza da rica ediyoruz. Her gün sabahleyin geldiğimiz zaman bir gün önceden kalma bulunamayan ilaçların talepleri eczanelerimize geliyor. Bütün eczaneleri sırayla geziyor hasta sahipleri. Piyasa da çok ciddi bir ilaç sıkıntısı var, bize söylenen "ilaç sıkıntısını çözdük, çözeceğiz', "mutlaka ilk girdiği eczanede bulacak" dediği sözü doğru olduğuna inanmıyoruz. İlaçlar asla ve asla piyasada yok." (ANKA)

Gündem