Nijerya'da din görevlisiyle tartışan bir adam yakılarak öldürüldü

Nijerya'da din görevlisiyle tartışan bir adam yakılarak öldürüldü
Nijerya'da Müslüman bir din görevlisiyle hararetli bir tartışmaya giren 30 yaşındaki Ahmad Usman, yaklaşık 200 kişinin saldırısına uğradı. Öfkeli kalabalığın ateşe verdiği Usman kurtarılamadı.

Nijerya'nın başkenti Abuja'da Müslüman bir din görevlisiyle tartışan bir adam, öfkeli bir kalabalık tarafından yakılarak linç edildi. Tartışmanın sebebi bilinmezken, hastaneye kaldırılan 30 yaşındaki Ahmad Usman kurtarılamadı.

Polis açıklamasına göre Usman, ismi belirtilmeyen bir din görevlisiyle sert bir tartışmaya tutuştu. Açıklamada, "Hararetli tartışma, din görevlilerinin mobilize ettiği yaklaşık 200 kişilik öfkeli güruhun Ahmad Usman'ı öldürdüğü ve ateşe verdiği bir şiddet eylemine dönüştü" ifadeleri yer aldı.

Olay yetine gelen polis ekiplerinin Usman'ı hastaneye götürdüğü ancak adamın yolda hayatını kaybettiği belirtildi.

Nijerya, anayasasında din özgürlüğünün garanti edildiği, laik bir ülke. Ancak ülkenin kuzeyinde nüfusun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu bazı eyaletlerde şeriat yasaları uygulanabiliyor.

Nijerya'nın Sokoto kentinde de geçtiğimiz ay, Hıristiyan bir kadın üniversite öğrencisi 'bir Whatsapp grubunda İslam'a hakaret ettiği' iddiasıyla Müslüman öğrenciler tarafından dövülerek ve yakılarak öldürülmüştü. Bu olayla ilgili iki öğrencinin yargılandığı dava sürüyor. (Kısa Dalga)

Dünya